Průzkum:
Mobil při sportu? Nejčastěji na kolo a turistiku


24. 08. 2016  14:47          komentáře (0)

Lidé jsou čím dále více zvyklí využívat mobilní aplikace i při sportu. Nejčastěji to jsou sociální sítě a sportovní aplikace. Ukázal to srpnový průzkum společnosti NMS pro banku Zuno.

Průzkum: Mobil při sportu? Nejčastěji na kolo a turistiku




Češi si s sebou berou mobilní telefon nejčastěji na turistiku (43 %) nebo na kolo (29 %). Při běhání používá mobil 14 % Čechů. Téměř pětina Čechů používá mobil při sledování sportu v televizi.

„Průzkum ukázal, že lidé mají rádi věci pod kontrolou, a to kdykoli a kdekoli. Při sportu sledují své výsledky, ale jsou schopni užívat i bankovní aplikaci na různé platby nebo kontrolu výdajů. Uvědomují si, že ušetřený čas s aplikací můžou věnovat právě třeba sportu,“ hodnotí výsledky šéf vývoje produktů a elektronického bankovnictví banky Zuno Miroslav Endresl.

Více než pětina Čechů i Slováků využívá také alespoň jednou týdně mobilní aplikaci svojí banky. Denně se do aplikace přihlásí 15 % Čechů. Přes 80 % uživatelů mobilní aplikace by uvítalo možnost, aby vyřídili přes mobil všechny finanční úkony a nemuseli vůbec chodit do banky.

„Počet uživatelů mobilní aplikace meziročně vzrostl o více než 30 %. Předpokládám, že banku v mobilu bude příští rok využívat tolik lidí jako internetové bankovnictví,“ říká Miroslav Endresl.

Až 71 % Čechů vůbec nechodí na pobočky bank, finance tak vyřizují prostřednictvím internetového nebo mobilního bankovnictví, případně telefonicky. Přes 24 % Čechů stráví na pobočce banky nejčastěji kolem dvou hodin měsíčně.

Průzkumu se zúčastnilo 2 000 respondentů.



Průzkum: Mobil při sportu? Nejčastěji na kolo a turistiku

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

12460898800

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

300


ČÍSLO TÝDNE - 300 právě tolik miliard korun odeslaly tuzemské společnosti svým zahraničním vlastníkům ve formě dividend. Většina zisku těchto firem tak skončila v zahraničí.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,3210
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4030
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8690
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5540
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,8400
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4150
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0907
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více