První dohoda o zárukách k úvěrům pro české firmy v rámci programu CIP


11. 09. 2012  13:04     tz     komentáře (0)

Evropský investiční fond (EIF) a GE Money Bank podepsaly v České republice první dohodu o zárukách k úvěrům pro malé a střední podniky v rámci Programu pro podporu konkurenceschopnosti a inovací (CIP). Díky této smlouvě mají firmy v České republice snazší přístup k financím. Mohou totiž od GE Money Bank čerpat vyšší objemy úvěrů a zároveň se jim významně redukuje požadavek na zajištění vlastním majetkem.





 

Dohoda umožní GE Money Bank podstatně zvýšit objemy úvěrů podnikatelům a firmám a v příštích třech letech pomůže vytvořit nové portfolio úvěrů v hodnotě až 4 miliardy Kč. Ze spolupráce GE Money Bank a EIF bude těžit až 1 430 českých firem, které získají přístup k úvěrům ve výši až 10 milionů Kč. Záruka v rámci CIP se týká investičních úvěrů určených pro malé a střední podniky.

 

Při slavnostním podpisu dohody s GE Money Bank v Brně manažer strukturovaných financí EIF Olivier Edelman uvedl: „Jsem potěšen, že podepisuji naši první dohodu v rámci programu CIP právě s GE Money Bank. Dnes podepsaný dokument zejména pomůže malým a středním podnikům rozvíjet jejich aktivity a zároveň umožní GE Money Bank zvýšit objemy úvěrů.”

 

„Spolupráce s EIF si velmi vážíme a věříme, že investiční úvěr EU investice poskytovaný v rámci Programu pro podporu konkurenceschopnosti a inovací (CIP) pomůže malým a středním podnikům růst,” uvedl Jiří Báča, člen představenstva a ředitel firemního bankovnictví GE Money Bank. „Jsme silná banka se zdravou likviditou, vysokou kapitálovou přiměřeností, a to nám umožňuje být partnerem malých a středních podniků i za současných ekonomických podmínek. Naše vysoká obchodní aktivita v tomto segmentu se pozitivně odráží i v dosažených výsledcích,“ dodal Jiří Báča.

 

Informace o EIF

 

Hlavním posláním Evropského investičního fondu (EIF) je podporovat evropské malé a středně velké podniky prostřednictvím pomoci v přístupu k financím. EIF navrhuje a vyvíjí nástroje rizikového kapitálu a záruk zaměřené speciálně na tento segment trhu. EIF prosazuje cíle Evropské unie při podpoře inovací, výzkumu a vývoje, podnikání, růstu a zaměstnanosti. Celkové čisté závazky EIF vůči soukromým akciovým fondům činily na konci roku 2011 více než 6 miliard EUR. EIF má investice ve více než 370 fondech a na základě škály a rozsahu svých investic, zejména v segmentech vyspělé techniky a podniků v raných fázích vývoje, je tak vedoucím hráčem v Evropě v oblasti rizikových investic. Na konci roku 2011 ručil EIF za úvěrové portfolio v celkové výši více než 7,6 miliardy EUR u téměř 220 operací a byl tak významným evropským ručitelem pro malé a středně velké podniky a předním ručitelem v sektoru mikrofinancí.     

 

Informace o GE Money Bank

 

GE Money Bank patří mezi největší české peněžní ústavy. Je univerzální bankou, která disponuje třetí největší sítí 260 poboček a 698 bankomatů. Své služby orientuje na občany i malé a střední podniky. Její Internet Banka byla v roce 2012 už počtvrté v řadě vyhodnocena českou veřejností jako nejlepší finanční produkt na trhu. V soutěži Zlatá koruna odborná porota již po třetí za sebou zvolila její Konsolidaci půjček za vítěze ve své kategorii. Vlastní kapitál GE Money Bank aktuálně tvoří 32 miliard Kč, konsolidovaná kapitálová přiměřenost ve výši 19,8 % je i nadále jednou z nejvyšších na trhu.

 

GE Money Bank patří do skupiny General Electric (GE). Skupina GE je třetí největší firmou na světě, pravidelně se objevuje v žebříčcích nejobdivovanějších a nejinovativnějších společností světa. GE založil Thomas Alva Edison. Skupina sdružuje firmy z oblasti průmyslu a financí. Podniká v oblastech jako je výroba letadlových motorů či elektrické energie, ve finančních službách nebo lékařské zobrazovací technice. GE působí ve více než 100 zemích světa a zaměstnává přibližně 300 tisíc lidí. Pro více informací navštivte: www.ge.com.

  Informace o CIP  

Cílem rámcového Programu pro podporu konkurenceschopnosti a inovací (CIP) na období 2007 až 2013 je zlepšení produktivity, inovační schopnosti a udržitelného růstu v Evropě a současné řešení s tím spojených otázek ochrany životního prostředí.

V rámci Programu pro podporu konkurenceschopnosti a inovací byla Evropskému investičnímu fondu (EIF) přidělena částka 1,1 miliardy EUR, která se má rozdělit mezi rizikový kapitál – s mechanismem pro malé a středně velké podniky s vysokým růstem a inovační malé a středně velké podniky (GIF) – a záruky – s mechanismem záruky pro malé a středně velké podniky (SMEG).



První dohoda o zárukách k úvěrům pro české firmy v rámci programu CIP

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15641467936

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2670
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7180
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8355
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5095
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,1005
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,3900
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0773
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více