První letošní výprodeje jsou v plném proudu, platební karty mají pohotovost


14. 01. 2016  11:10          komentáře (0)

V internetových i kamenných obchodech běží lednové výprodeje, které jsou lákadlem pro ty, kteří dostali pod vánoční stromeček peníze, či pro ty, kteří se chtějí levněji dovybavit na zimu. Slevy se pohybují v desítkách procent a díky nákupu kreditní kartou může klient ušetřit ještě víc. Průměrná platba v době lednových výprodejích činí přibližně 740 Kč, většina plateb kartou proběhne v kamenných obchodech. 

První letošní výprodeje jsou v plném proudu, platební karty mají pohotovost




„Pokud klient použije ke svému nákupu v době výprodejů kreditní kartu, získá zpět další 1 % z každého nákupu. Naše kreditní karta také prodlouží záruku na zakoupení zboží nebo ho pojistí proti poškození a krádeži,“ zmiňuje výhody placení kreditní kartou Jana Opršalová, výkonná manažerka útvaru Platební komfort ČSOB. „Díky aktivnímu využívání této karty tak klienti za loňský rok ušetřili přes 50 milionů korun,“ doplňuje Jana Opršalová.    

Rostoucí počet plateb kartou v obchodech souvisí i s trendem rozšiřování rychlého a jednoduchého způsobu plateb bezkontaktními kartami. Bezkontaktní placení je pro klienta bezpečnější, protože nedává kartu z ruky, a je rychlejší než lovení hotovosti po kapsách. Bezkontaktní karty tak ulehčují život a nahrazují drobnou hotovost. V době výprodejů po Vánocích či po prázdninách výdaje klientů rostou. „Jen v lednu loňského roku klienti ČSOB a Ery zaplatili svými platebními kartami téměř 5 miliard korun a provedli více než 6,5 milionů transakcí. Mimo potraviny a pohonné hmoty nejvíce platili v obchodech s elektronikou, sportovním oblečením, obuví nebo u cestovních kanceláří,“ říká Patrik Šálek, výkonný manažer útvaru Řízení produktů – Karty. 

Kreditní karty se také čím dál více využívají pro bezpečné platby na internetu. Každá desátá platba kreditní kartou je provedena právě po síti. „I na internetu klienti využívají kreditní karty spíše k placení větších částek, jako je úhrada letenek, ubytování nebo platby v e-shopech, převážně elektro, počítače a knihy,“ uzavírá Jana Opršalová.



První letošní výprodeje jsou v plném proudu, platební karty mají pohotovost

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15542919184

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2620
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7020
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8330
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5365
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,9990
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4050
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0774
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více