Raiffeisenbank nově neúčtuje poplatek za předčasné splacení úvěru


26. 08. 2008  14:44     Tomáš Kofroň     komentáře (0)

Raiffeisenbank přináší klientům další slevu na spotřebitelských úvěrech, u úvěrů poskytnutých od počátku září nebude účtovat poplatek za předčasné splacení úvěru.





Raiffeisenbank přináší klientům další slevu na spotřebitelských úvěrech, u úvěrů poskytnutých od počátku září nebude účtovat poplatek za předčasné splacení úvěru. Již dříve banka zrušila poplatek za poskytnutí úvěru. Zájem o spotřebitelské úvěry Raiffeisenbank letos vzrostl o 120 %.

Raiffeisenbank nebude u spotřebitelských úvěrů účtovat poplatek za předčasné splacení půjčky. Všichni klienti, kteří si o úvěr požádají mezi 1. září a koncem roku, získají slevu na tomto poplatku, standardně tento poplatek činí 4 procenta z předčasně splacené částky. „Již dříve jsme zrušili i poplatek za poskytnutí úvěru, kromě jednoduchého získání úvěru tak nyní umožňujeme i bezproblémové splacení půjčky,“ uvedl produktový manažer spotřebitelských úvěrů Milan Voldřich.

Zrušení poplatku za poskytnutí půjčky přispělo k nárůstu zájmu o spotřebitelské úvěry. Banka v letošním 1. pololetí poskytla úvěry v celkovém objemu 1,8 miliardy korun. Meziročně to představuje nárůst o 120 procent. Výrazně vzrostla průměrná částka úvěrů, která přesáhla 100 tisíc korun, zatímco loni to bylo 81 tisíc. Průměrná splatnost  úvěru přesahuje čtyři roky.

„Kromě změn v poplatcích k nárůstu zájmu výrazně přispělo i rozšíření produktové nabídky. Zájem je především o specializované úvěry na konsolidaci, které klientovi umožňují snížit jeho měsíční zatížení a zároveň zpřehlední jeho finanční situaci,“ dodal Milan Voldřich. Kromě toho banka v poslední době představila i nový účelový úvěr na bydlení, vzdělávání a zdravotní péči a zvýšila se i poptávka klientů po Půjčce na kliknutí. K získání tohoto úvěru nemusí klienti Raiffeisenbank chodit na pobočku,
je možné jej získat přes internet.

Neúčelové spotřebitelské úvěry Raiffeisenbank poskytuje až do 500 tisíc korun, do 200 tisíc není zapotřebí ručitel. Peníze má klient k dispozici do 24 hodin od podpisu smlouvy, navíc s půjčkou nad 50 tisíc Kč může získat věrnostní slevy u účtu eKonto. Kromě slev u spotřebitelských úvěrů Raiffeisenbank letos zrušila rovněž poplatek za poskytnutí hypotéky, díky čemuž klient může ušetřit až 30 tisíc korun. Na podzim chystá změny i v oblasti účtů.



Raiffeisenbank nově neúčtuje poplatek za předčasné splacení úvěru

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

12540937216

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

300


ČÍSLO TÝDNE - 300 právě tolik miliard korun odeslaly tuzemské společnosti svým zahraničním vlastníkům ve formě dividend. Většina zisku těchto firem tak skončila v zahraničí.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,3060
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4400
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8760
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5935
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0060
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4250
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0918
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více