Raiffeisenbank podpoří začínající podnikatele


26. 11. 2014  09:40     TZ     komentáře (0)

Raiffeisenbank jako první česká banka spouští internetovou platformu, na které budou moci začínající podnikatelé díky pomoci drobných investorů získat peníze pro rozvoj svého podnikatelského nápadu. Tzv. crowdfundigová platforma Odstartovano.cz pomůže získat počáteční kapitál i těm podnikatelům, kteří nemohou získat standardní úvěr od banky.

Raiffeisenbank podpoří začínající podnikatele




Raiffeisenbank jako první česká banka vytvořila vlastní crowdfundingovou platformu dostupnou na adrese www.odstartovano.cz. „Začínající podnikatel má vzhledem ke své nulové podnikatelské historii ztíženou možnost klasického bankovního financování. Jako banka zaměřená na podnikatele se těmto zajímavým nápadům snažíme poskytnout alternativní způsoby financování, kdy získají potřebný kapitál do začátku. Pomůžeme jim tak nastartovat jejich nápady a následně je poté můžeme zafinancovat klasickým způsobem,“ vysvětlil důvod spuštění platformy produktový manažer banky Jan Figlovský.

Novou platformu banka připravila v rámci svého inovačního procesu, za který byla aktuálně vyhlášena v Top3 inovátorů mezi velkými firmami v ČR v soutěži Best Innovator 2014. „I nadále budeme hledat nové cesty, jak klientům nabídnout přidanou hodnotu v okamžicích, kdy to od banky nečekají. Přinášíme tak na trh mimo jiné vybrané inovace inspirované zahraničními trendy a snažíme se je přizpůsobit českému trhu, aby pomohli našim klientům v klíčových okamžicích jejich života či podnikání,“ dodal inovační šéf Raiffeisenbank Jan Kubín.

Tzv. crowdfunding funguje na principu komunitního financování od drobných investorů, financované částky se pohybují max. v řádu několika stovek tisíců korun. Podnikatel tedy zveřejní na internetové platformě svůj podnikatelský záměr a jeho podporovatelé mu posílají malé částky – odměnou za to jim může být např. přednostní odběr výrobků, různé slevy nebo zážitkové odměny spojené s konkrétním projektem. „V tuto chvíli už máme přihlášených zhruba 15 projektů, které budou moci na stránkách odstartovano.cz lidé podpořit,“ uvedl Jan Figlovský.

Oproti jiným podobným serverům má propojení platformy s bankou několik výhod:

- pomoc s přípravou kampaně – edukace v průběhu přípravné fáze před zveřejněním projektu na platformě, tak aby měl co největší šanci na úspěšné dokončení,
- jednodušší získání přispěvatelů - banka může v rámci svých kampaní oslovit statisíce svých klientů a tím pomoci k jednoduššímu získání přispěvatelů,
- lepší budoucí financování – banka bude znát zajímavé projekty od jejich počátku a díky tomu bude umět v budoucnu nabídnout zajímavější podmínky při financování dalšího růstu,
- výhodnější podmínky pro autory projektů – vzhledem ke své velikosti a kapitálové síle není banka závislá na marži z úspěšně vybrané částky.

Kromě těchto hlavních výhod je důležitá i rychlost převodu peněz – podnikatel nemusí čekat na vybranou částku několik týdnů po úspěšném dokončení projektu,“ dodal Jan Figlovský.

Minimální výše požadované získané částky je stanovena na 50 tisíc korun, ostatní detaily jsou k dispozici na www.odstartovano.cz.

HODNOTIT A DÁT HLAS SVÉMU FAVORIZOVANÉMU NÁVRHU NA VÝKLAD POJMU RPSN MŮŽETE ZDE!

RPSN maskot



Raiffeisenbank podpoří začínající podnikatele

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15698154192

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2560
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7050
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8560
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3735
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0530
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4000
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0756
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více