RAIFFEISENBANK UVEDLA NA POLSKÝ NEW CONNECT FIRMU TWIGONET


17. 04. 2012  20:15     tz     komentáře (0)

Na alternativním trhu polské burzy New Connect minulý pátek začalo obchodování s českou firmou TwigoNet Europe, SE. Emisi akcií zajišťovala Raiffeisenbank, jediný ryze český autorizovaný poradce pro New Connect.





Na polskou burzu New Connect minulý pátek vstoupila česká společnost TwigoNet Europe, SE, která chce v České republice vybudovat síť optických kabelů. „TwigoNet na burzu vstupuje s kapitálem
ve výši 43 milionů korun, investoři pocházejí především z řad privátních klientů Raiffeisenbank,“ uvedl Marek Tichý, ředitel Corporate Finance Raiffeisenbank, která celý proces uvedení na New Connect zajišťovala. Během prvního dne obchodování si akcie společnosti připsaly přes 6 %
a nastavily kapitalizaci společnosti na bezmála 48 milionů PLN (280 milionů Kč).

„Jsme rádi, že se nám podařilo tuto transakci dokončit i v době nepříznivé situace, která na kapitálových trzích převládala v druhé polovině loňského roku,“ dodal Marek Tichý. TwigoNet je první firmou, která za pomoci Raiffeisenbank na alternativní trh polské burzy vstoupila. „V této chvíli hledáme možnosti, jak malým firmám přístup k investorům ještě více zjednodušit a s konkrétními firmami se již bavíme o tom, jakým způsobem upsat jejich nový kapitál,“ uvedl.

Polská burza New Connect je určena především pro menší a střední rozvíjející se společnosti, které díky získání dodatečného kapitálu mají potenciál dalšího dynamického růstu. Její výhodou je především skutečnost, že emise jednotlivých společností mohou být velmi malé, a to i pod jedním milionem eur. To otevírá možnosti především malým a středním společnostem, které na jiných burzách nemohou své akcie emitovat z důvodu své současné tržní kapitalizace.

Kromě výše upisovaného kapitálu má New Connect pro malé a střední firmy řadu dalších výhod: vstup na burzu je méně nákladný, informační povinnosti jsou méně striktní, trh se orientuje především na rizikověji orientované investory. Rychlejší je i samotné umístění emise.

V tuto chvíli je na burze New Connect, která vznikla v roce 2007, obchodováno zhruba 160 společností, některé z nich už přešly na hlavní trh varšavské burzy.



RAIFFEISENBANK UVEDLA NA POLSKÝ NEW CONNECT FIRMU TWIGONET

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15678828096

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2560
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7050
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8560
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3735
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0530
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4000
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0756
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více