Raiffeisenbank výrazně snižuje úrokové sazby hypoték


22. 04. 2010  14:22     Tomáš Kofroň     komentáře (0)

Raiffeisenbank s účinností od 26. dubna výrazně snižuje úrokové sazby hypotečních úvěrů. Hypotéky jsou nyní levnější téměř o půl procentního bodu.





Raiffeisenbank s platností od dnešního dne výrazně zlevňuje své hypotéky. Zatímco doposud banka nabízela nejnižší úrokovou sazbu 5,19 procenta, nově mohou vybraní klienti hypotéku
od Raiffeisenbank získat se sazbou až o 0,45 procentního bodu nižší, tedy od 4,74 procenta. „Snížení sazby pro nejlepší klienty o dvě desetiny není časově omezené, o dalších 0,25 procentního bodu sazba klesá všem našim klientům s výjimkou úvěrů s jednoletou sazbou v rámci akce trvající do konce června,“ vysvětlil produktový manažer Raiffeisenbank Jan Bureš. Klientům s průměrnou hypotékou ve výši 1,8 milionu korun splatnou za 20 let tak měsíční splátka klesne přibližně o 253 korun. Klienti Raiffeisenbank, kteří mají u banky účet nebo s ní např. spoří a investují, navíc mohou získat ještě výhodnější sazbu – pro tyto klienty tak nová sazba začíná již na 4,54 procenta. „V prvních měsících letošního roku jsme zaznamenali výrazný nárůst o naše hypotéky. Věříme, že tento pokles sazeb přispěje k dalšímu oživení hypotečního trhu. Zároveň je ale třeba zdůraznit, že v dlouhodobém výhledu nevidíme žádný prostor k výraznějšímu trvalému poklesu sazeb,“ dodal Jan Bureš. Raiffeisenbank v letošním roce pro klienty připravila již několik zvýhodnění. Zavedla zcela novou, tzv. offsetovou, hypotéku, u které klient platí úroky jen z té části hypotéky převyšující jeho úspory
na spořicím účtu. Na začátku roku banka navíc snížila úrokové sazby a zároveň navýšila maximální možnou výši úvěru na 90% hodnoty zastavené nemovitosti. Na přelomu března a dubna navíc uspořádala tradiční hypodny, při kterých klienti mohli získat až 5000 korun za to, že si vezmou hypotéku od Raiffeisenbank.


Raiffeisenbank výrazně snižuje úrokové sazby hypoték

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15535183472

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2620
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7020
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8330
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5365
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,9990
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4050
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0774
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více