Raiffeisenbank zvyšuje pomocí 3 D security bezpečnost plateb kartou na internetu


29. 05. 2014  19:11     TZ     komentáře (0)

Raiffeisenbank přináší držitelům jejích karet novou službu 3D Secure přispívající k vyšší bezpečnosti placení kartou. Při platbách kartou na internetu u obchodníků, kteří 3D Secure podporují, bude pro potvrzení platby nově vyžadováno zadání unikátního jednorázového kódu, který banka doručí na mobilní telefon držitele karty prostřednictvím SMS zprávy. Držitelé karet tak získávají větší kontrolu nad svými platbami kartou na internetu.

Raiffeisenbank zvyšuje pomocí 3 D security bezpečnost plateb kartou na internetu




Placení kartami Raiffeisenbank na internetu je nyní ještě bezpečnější díky využití technologie 3D Secure. „Zavedením 3D Secure dáváme našim klientům nástroj, který přispěje k větší důvěryhodnosti při placení kartou na internetu a zároveň jim umožní větší kontrolu nad provedenou platbou. Pokud budou klienti využívat e-shopy, které 3D Secure zabezpečení také podporují, budou své platby potvrzovat unikátním jednorázovým kódem, který přijde formou SMS zprávy na jejich mobilní telefon,” uvedl produktový manažer Raiffeisenbank Petr Hais.


Pro dokončení transakce je tedy nutné v jeden okamžik mít k dispozici platební kartu i telefon, jinak platbu nelze dokončit. „Zavedení 3D Secure tak dále zvyšuje bezpečnost placení kartou na internetu a zmenšuje prostor pro potencionální zneužití karty,” dodal Petr Hais.


3D Secure technologii bude nově možné využít u všech debetních i kreditních karet Raiffeisenbank, které umožňují placení na internetu. Banka postupně všechny své karty do služby 3D Secure registruje. „Až bude klientova karta zaregistrována, bude při prvním nákupu u obchodníka podporujícího 3D Secure zabezpečení vyzván k aktivaci služby, do té doby nemusí klienti podnikat žádné aktivní kroky,” uzavřel Petr Hais.

Další zajímavé zprávy z bank naleznete ZDE!



Raiffeisenbank zvyšuje pomocí 3 D security bezpečnost plateb kartou na internetu

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15515404176

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2540
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,6480
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8380
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,4915
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0220
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4100
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0751
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více