Realita všedních dnů? Poplatky se objevují nejen v bankách


06. 03. 2013  13:47     Redakce BP.com     komentáře (2)

Každého překvapí, když něco, co dříve nebylo zpoplatněno, se najednou stane předmětem nového poplatku. Stejnou zkušenost měli náš čtenář z Litvínova, na kterého "vyskočil" poplatek v pojišťovně.

Realita všedních dnů? Poplatky se objevují nejen v bankách




DOPIS ČTENÁŘE:

Dobrý den,

nevím, jestli poplatky České pojišťovně (ČP) patří také do kategorie bankovních poplatků, ale dozvěděl jsem se, že pojišťovny patří do bankovních domů. A jelikož bankovní domy ve vztahu k zákazníkům hýří vymýšlením všelijakých poplatků, zavedla Česká pojišťovna POPLATEK ZA PLATBU V HOTOVOSTI. Platím 1x ročně splátku za pojistku úrazového pojištění. Tuto splátku platím vždy v místní pobočce ČP, kde ji uhradím vždy v hotovosti a vždy to bylo bez nějakého příplatku. Až na letošní rok.

Podotýkám, že v místní pobočce ČP nemají zařízení pro platbu kreditní kartou. Letos mi ale zaúčtovala ČP ke splátce za pojistné ještě 14 Kč - Poplatek za platbu v hotovosti. Jestliže ČP patří ke skupině bankovních domů, chtěl bych tento poplatek příště zařadit jako NEJABSURDNĚJŠÍ POPLATEK. Dotazem na ČNB, která má peněžní ústavy hlídat, mi bylo odpovězeno, že ČP neporušila žádný předpis tím, že tento poplatek zavedla. Prosím o odpověď, co s tím. Podrobnosti mám k dispozici.

Antonín K.
Litvínov

P.S.: Jestli se to dozvědí v Kauflandu nebo Tesku, bojím se, že až si tam koupím jen 3 rohlíky ke svačině a zaplatím 6 Kč v mincích, že mi ještě zaúčtují dalších 14 Kč jak poplatek za platbu v hotovosti.



Realita všedních dnů? Poplatky se objevují nejen v bankách

Poplatek
...a víte co? Mně ta absurdita tak vytočila, že jsem se rozhodla z principu zrušit dvě smlouvy, kter...
Platby v hotovosti
Já se domnívám, že bychom se měli vrátit do historie a provozovat směnný obchod. Já donesu do banky ...
Diskutovat (2)