Refinancování - Češi šetří chytře


21. 03. 2013  14:40     tz     komentáře (0)

Jsou opravdu Češi nakloněni refinancování? ZUNO odpověď zjišťovalo v posledním průzkumu.

Refinancování - Češi šetří chytře




Online banka se zaměřila na to, kolik lidí není spokojených se svým současným úvěrem
a zjišťovala, zda by se rozhodli pro refinancování. Tedy způsob, jak platit za půjčku méně a naopak peníze ušetřit. Výsledky jsou velmi pozitivní – více než 80 % Čechů ví, co je refinancování, a 76 % z nich si myslí, že se jedná o užitečný způsob, jak v dnešní době ušetřit finanční prostředky navíc.

“Refinancování je zajímavý produkt hlavně v současném dynamickém období, kdy si lidé dávají víc pozor na to, kolik utrácejí, hlavně pokud už nějakou půjčku mají,” říká Peter Lakata, šéf produktového managementu ZUNO.

„Ti, kteří nejsou spokojeni s tím, kolik platí své bance každý měsíc, to mohou změnit právě díky refinancování, a svoje ušetřené peníze utratit za něco zajímavějšího. Stačí si projít nabídky na trhu a požádat si o tu nejvýhodnější – což je se ZUNO možné i online,” dodává.

Procento lidí, kteří mají půjčku, je poměrně vysoké. Více než polovina Čechů má v současné době úvěr. Stejné procento si myslí, že jde o normální způsob, jak si splnit životní sny, na které by v tuto chvíli jinak neměli peníze. Přesto se v Česku moc nepůjčuje na menší výdaje, jako jsou dovolené nebo vánoční dárky.

Pro ty, kteří se rozhodnou pro refinancování
a úsporu peněz, ZUNO nabízí jednoduchý nástroj, který může pomoci s rozhodováním. A to bez návštěvy pobočky nebo několika hodin strávených s finančním poradcem. Refinanční kalkulačka je jednoduché online řešení, které umožní klientům zjistit, kolik ušetří, pokud si přesunou svůj starý úvěr do ZUNO.


undefined


.

Pokud se klient rozhodne pro refinancování, ZUNO má jednu z nejlepších nabídek na trhu:

•    je online, což šetří čas
•    snížení úrokové sazby až o 2 % oproti, současné, resp. staré půjčce, a to s úrokem od 6,9 % ročně, měsíční splátka může být nižší až o polovinu
•    žádné poplatky za založení a vedení účtu
•    pokud původní banka požaduje extra poplatky za předčasné splacení, ZUNO nabízí možnost půjčit si více peněz, než je samotná výše úvěru a splatit tak všechno, co je třeba. Více informací naleznete na http://www.zuno.cz/spocitejteto/

Výzkum realizovala agentura NMS v březnu 2013 na vzorku 500 respondentů.

.

undefined

.

Online banka ZUNO patří do skupiny Raiffeisen Bank International. Českým klientům nabízí ÚČET ve 4 různých měnách, ÚČET PLUS, SPOŘENÍ, SPOŘENÍ PLUS, VKLAD, PŮJČKU, PŮJČKU PLUS, povolené přečerpání na účtu REZERVA a bezkontaktní KREDITKU. Všechny služby je možné spravovat přes internet. ZUNO sází na jednoduchost, nulové nebo nízké poplatky a otevřenou komunikaci s klientem prostřednictvím e-mailu, call centra, online chatu, sociálních sítí Facebook a Twitter a dalších moderních způsobů komunikace.
Další informace o českém zastoupení ZUNO BANK AG najdete na www.zuno.cz



Refinancování - Češi šetří chytře

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

12503418848

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

300


ČÍSLO TÝDNE - 300 právě tolik miliard korun odeslaly tuzemské společnosti svým zahraničním vlastníkům ve formě dividend. Většina zisku těchto firem tak skončila v zahraničí.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,3140
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4540
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8640
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,6035
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,9030
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4000
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0905
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více