Reverzní hypotéka. Šance pro banky i seniory


07. 01. 2016  00:52     Miroslav Zeman     komentáře (3)

Banky hledají nová a nová produktová řešení a ta stávající neustále inovují. V poslední době jsme se tak mohli seznámit s novou hypotékou, kterou můžeme splatit kdykoliv v průběhu splácení, nebo se objevily hypotéky kde můžeme libovolně měnit částky splátek. Posledním nápadem souvisejícím s hypotečními produkty je reverzní půjčka. ČTĚTE DÁLE!

Reverzní hypotéka. Šance pro banky i seniory




Některé banky se již snaží tento produkt do svého portfolia zavádět, jiné o tom už uvažují. Pro banku, ale i pro vlastníka nemovitosti se může jednat o velmi dobrou službu. Cílovou skupinou jsou přitom především senioři.

Reverzní hypotéka je v podstatě hypotékou pro staré lidi. Jak víme, tak senioři většinou na hypoteční úvěry z důvodu svého věku a často i nízkého příjmu na klasickou hypotéku nedosáhnou. Nemají šanci ani získat klasickou půjčku. Senioři tak často bývají konfrontováni s nároky svých dětí na podporu. Dcera staví a potřebuje podporu, jinak investici nezvládne. Vnuk potřebuje na studie a rodiče na tom nejsou nejlépe. Co v takové situaci dělat? Právě v takové chvíli může senior využít reverzní hypotéku.

Na rozdíl od klasické hypotéky si senior nepořizuje nemovitosti, ale naopak tu svou prodává. Seniorovu nemovitost si zakoupí banka, která seniorovi vyplatí prostředky, které může senior využívat. Smyslem pak je, že i po prodeji může senior svou nemovitost doživotně využívat. Jedná se produkt nahrazující v podstatě výměnek či věcné břemeno doživotního užívání. Na rozdíl od klasických, bezplatných darování svým dětem či vnoučatům v tomto případě senior svou nemovitost prodá bance.

Senior tak může podpořit své potomky a přitom i nadále užívá svou nemovitost. Nebo si může senior přilepšit ke svému důchodu. Po smrti seniora pak banka získává nemovitost, kterou může se ziskem prodat. Vrátí se jí tak peníze vyplacené seniorovi a ještě dosáhne velmi zajímavého zisku. Nevýhodou pak je, že dědici seniora nic nezdědí, nebo případně prostředky, které zbydou z peněz vyplacených bankou. Tento nový produkt je velmi dobrou ochranou právě pro seniory. V případě nutnost většího objemu peněz, nebo z důvodu nedostatku běžných příjmů z důchodu, se nemusí senioři obracet na nejrůznější splátkové společnosti či pochybné obchodníky, ale na mnohem důvěryhodnější instituci, kterou banka bezpochyby je. Nový produkt navíc v zásadě supluje zrušenou penzijní reformu, protože senior může čerpat prostředky z majetku, který si za svého života pořídil a přilepšit si tak ke svému důchodu, aniž by však následně musel skončit na ulici či domově důchodců.

 DALŠÍ ČLÁNKY A INFORMACE O BANKOVNÍCH NOVINKÁCH A INOVACÍCH NALEZNETE ZDE!



Reverzní hypotéka. Šance pro banky i seniory

Potřebujete naléhavé peníze? Můžeme pomoci!
Nepůjčí vám banka? My ano. Půjčujeme zaměstnancům, živnostníkům, maminkám na MD, důchodcům i cizinců...
Potřebujete naléhavé peníze? Můžeme pomoci!
Nepůjčí vám banka? My ano. Půjčujeme zaměstnancům, živnostníkům, maminkám na MD, důchodcům i cizinců...
je to trochu jinak
Dobrý den, rád bych přidal můj pohled na reverzní hypotéku. Jsem spoluzakladatel společnosti FINEMO...
Diskutovat (3)