RSTS dále zvyšuje úročení na stavebním spoření


02. 04. 2019  13:46          komentáře (0)

Raiffeisen stavební spořitelna (RSTS) od 1. dubna navyšuje úrokovou sazbu na stavebním spoření pro všechny nad 26 let. Po loňském zavedení nového spořicího tarifu pro děti a mladé do 25 let včetně s ročním úročením 1,5 % tak pokračuje v navyšování.

RSTS dále zvyšuje úročení na stavebním spoření




Všichni nad 26 let si u RSTS mohou sjednat stavební spoření s úrokovou sazbou 1,2 % ročně, což je momentálně jedna z nejvýhodnějších sazeb na trhu. Úroková sazba je garantovaná minimálně po celou dobu trvání vázací lhůty smlouvy, to je šest let. Spolu s plnou státní podporou lze získat celkové roční zhodnocení až 3,8 %.

Státní podpora činí až 2 000 korun ročně a pro její připsání je třeba na účet stavebního spoření vložit každý rok lehce přes 20 tisíc korun. Je možné uzavřít si i více stavebních spoření, státní podporu však lze získat vždy jen na jednu smlouvu.

„Loňský rok byl pro trh stavebního spoření mimořádně úspěšný. Bydlení se pro lidi stalo tématem číslo jedna a stavebko si udrželo své prvenství v oblíbenosti spořicích produktů. Dokládají to také naše výsledky za loňský rok, kdy se nám podařilo uzavřít přes 86 tisíc nových smluv o stavebním spoření. V letošním roce očekáváme další nárůst,“ říká Jan Jeníček, předseda představenstva Raiffeisen stavební spořitelny.

Výhodné spoření také pro děti a mladé

Stavebko mohou rodiče uzavírat dětem už od narození. Pro děti a mladé do 25 let včetně lze u RSTS uzavřít spoření s úročením 1,5 % ročně. Včetně maximální výše státní podpory činí celkové roční zhodnocení více než 4 % ročně. Nezletilému dítěti může stavebko založit jeho zákonný zástupce, ukládat na něj dětem peníze však mohou i babičky a dědečkové.

„Se spořením se vyplatí začít co nejdříve. Budete tak připraveni na různé nenadálé výdaje, které vás mohou potkat. Náš nedávný průzkum nicméně ukázal, že Češi bohužel na neočekávané životní situace nemají naspořeno dostatek peněz a zbytečně se tak mohou dostávat do finančních potíží. Celých 19 % lidí nemá naspořeno vůbec nic a 28 % jen do 20 tisíc korun,“ uzavírá Lenka Molnárová, tisková mluvčí Raiffeisen stavební spořitelny.

Podrobné informace o obou spořicích tarifech Raiffeisen stavební spořitelny jsou uvedené na https://www.rsts.cz/vyhodne-sporeni/



RSTS dále zvyšuje úročení na stavebním spoření

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

12479155344

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

300


ČÍSLO TÝDNE - 300 právě tolik miliard korun odeslaly tuzemské společnosti svým zahraničním vlastníkům ve formě dividend. Většina zisku těchto firem tak skončila v zahraničí.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,3140
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4540
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8640
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,6035
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,9030
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4000
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0905
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více