S Evropskou unií je spokojeno pouze 24 % Čechů. Přestěhujeme se do Afriky?


31. 03. 2016  00:19     Miroslav Zeman     komentáře (1)

Průzkum o spokojenosti Čechů s Evropskou unií dopadl jednoznačně. Pouze 24 procent Čechů je spokojeno s touto mezinárodní Evropskou organizací. O čem to svědčí? A jaké máme alternativy? ČTĚTE DÁLE!

S Evropskou unií je spokojeno pouze 24 % Čechů. Přestěhujeme se do Afriky?




Je otázkou jaký smysl mají podobné průzkumy, které nepředkládají odpovídajícím žádnou alternativu, nebo od nich žádnou alternativu nevyžadují. Typický negativně smýšlející a věčně zklamaný Český občan tak může vyjádřit svou nedůvěru či nespokojenost s čímkoliv. Výsledky podobných průzkumů či anket pak vnášejí určité napětí do společnosti a nabíjejí zásobník munice pro odpůrce našeho členství v Evropské unii.

Uvědomují si věčně nespokojení lidé, že v zásadě nemáme jako Česká republika žádnou alternativu k Evropské unii? Jakákoliv jiná cesta je cestou do chudoby a úpadku. Před vyjádřením své nespokojenosti bychom si měli o věci něco přečíst, prostudovat, zajímat se o tento problém, abychom mohli následně skutečně kvalifikovaně odpovědět. Dovolím si tvrdit, že odpovědi skutečně znalých lidí, kteří o věci něco ví a zajímají se o ni, by byly zcela odlišné.

Je to stejné, jako bychom vyjádřili nespokojenost s tím, že Českou republiku máme v Evropě a ne třeba u moře v Americe, nebo Africe. Můžeme být tisíckrát nespokojený, může být nespokojený skutečně celý národ, ale s tím, že Česká republika není v Africe, nic neuděláme. Můžeme se pak akorát sebemrskačsky kritizovat, jak měl praotec Čech jít dál a obsadit severoafrické pláže s ropnými poli a nezůstávat ve středu Evropy, kde v budoucnu vznikne úpadková Evropská unie.

To, že členství v EU nemá alternativu, je zjevné. Nebo chtějí lidé alternativu v podobě zkorumpovaného, na Rusku závislého státu, který nebude mít absolutně žádný vliv nejen na mezinárodní, ale dokonce i na regionální otázky? Chceme být odříznuti od společného trhu, mimochodem jediného trhu, kde Česká republika vykazuje stamiliardové obchodní přebytky a orientovat se na východní trhy, kde jsme tradičně pasivní a závislí na obrovských turbulencích? Chceme opět čekat v kolonách na hranicích, než si dojedeme k sousedům pro nákup? 

Spekulace o vystoupení z EU bychom neměli zaměňovat se snahou o její reformu či změny. Také bychom se měli přestávat srovnávat svým významem a důležitostí s Velkou Británií a najít v sobě trochu pokory a sebekritiky. Za stav naší země nemůže v žádném případě EU, ale každý z nás, kteří zde žijeme. Kritizujme tak především sami sebe, nikoliv Evropskou unii, na níž především, velmi silně profitujeme.

POJĎTE ROZHODNOUT O SVÉ NEJVSTŘÍCNĚJŠÍ BANCE A OZNÁMKUJTE SVOU BANKU V UNIKÁTNÍM HODNOCENÍ PRVNÍHO KLIENTSKÉHO RATINGU BANK GEEN VSTŘÍCNÁ BANKA ZDE!

geen_vstricna



S Evropskou unií je spokojeno pouze 24 % Čechů. Přestěhujeme se do Afriky?

jak kdo
Každý by se měl vyjadřovat za sebe. Myslím, že zdaleka ne každý z nás, kteří zde žijeme, může za sta...
Diskutovat (1)