Sberbank oznámila oficiální uvedení značky na evropský trh


21. 03. 2013  11:54     tz     komentáře (0)

Herman Gref, generální ředitel a předseda představenstva Sberbank Rusko, oznámil včera v Praze oficiální zahájení činnosti banky pod novou značkou v Evropě. Sberbank, třetí největší banka v Evropě, funguje v České republice pod značkou Sberbank CZ od konce února po úspěšné akvizici Volksbank International v loňském roce. Při příležitosti oficiálního vstupu značky Sberbank na evropský trh včera Herman Gref podepsal memorandum o spolupráci Sberbank s Českou exportní bankou. Zástupci Sberbank Rusko, Sberbank Europe a Sberbank CZ také představili strategické cíle banky pro evropský trh.

Sberbank oznámila oficiální uvedení značky na evropský trh




Sberbank patří mezi přední banky v Evropě a mezi nejdůležitější finanční instituce na světě a uvedení značky do regionu střední a východní Evropy představuje důležitý krok v mezinárodní strategii banky. Akvizicí Volksbank International (nyní Sberbank Europe AG) získala na těchto trzích silnou platformu pro expanzi. Právě dceřiná banka v České republice hraje v mezinárodní strategii Sberbank významnou roli.

„Je mi potěšením oznámit uvedení značky Sberbank na evropský trh. Chceme nabídnout klientům ve střední a východní Evropě stejně vysokou úroveň služeb a dostát tak našemu závazku kvality. Sberbank má jedinečnou filozofii a firemní kulturu. Jsme přesvědčeni, že právě z této silné platformy může růst a rozvíjet se jak naše nabídka, tak i klientská základna v České republice," řekl v Praze při uvedení značky na trh Herman Gref, generální ředitel a předseda představenstva Sberbank Rusko.

„Sberbank Europe, jakožto důležitá součást jedné z největších, nejrychleji rostoucích a nejdynamičtějších bankovních institucí na světě, usiluje o to stát se významným hráčem na bankovním trhu zemí střední a východní Evropy a zvyšovat růst i uznání banky v západní Evropě. Pod značkou Sberbank chceme stavět na důvěře i technologiích a stát se tak moderní, trvale úspěšnou a zákaznicky orientovanou jedničkou na trhu,“ navázal na slova Hermana Grefa, Mark Arnold, předseda představenstva a generální ředitel Sberbank Europe AG.

„V prvním roce po akvizici jsme se zaměřili na integraci a sladění interních procesů s našim novým vlastníkem. Pokud jde o obchodní oblast, rozšířili jsme tým firemních bankéřů pro segment velkých korporací a syndikovaných úvěrů, zprovoznili jsme také nové oddělení zaměřené na exportní byznys, což nám umožňuje financovat zahraniční obchod a získávat nové klienty,“ řekl Libor Holub, předseda představenstva Sberbank CZ.

Sberbank se chce také zaměřit na financování rusko-českých obchodů. Zároveň hodlá podpořit ruské investice v České republice. Sberbank proto po roce od dokončení akvizice Volksbank podnikla další krok k podpoře českého exportu a podepsala dnes memorandum o vzájemné spolupráci s Českou exportní bankou. Již v roce 2012 podepsala podobnou smlouvu se státní Exportní a garanční pojišťovací společností EGAP. Strategickým cílem Sberbank je vytvářet do tří let 5-7 % čistého zisku z mezinárodních operací.

Sberbank vlastní bankovní síť v České republice po akvizici poboček Volksbank. Dohoda o prodeji banky byla podepsána v únoru roku 2012, pod značkou Sberbank vystupuje banka na českém trhu od konce letošního února. Při této příležitosti otevřela již pod značkou Sberbank novou vlajkovou pobočku v ulici Na Příkopě v Praze. V kombinaci s lokální znalostí se tak Sberbank stává silným bankovním partnerem také pro klienty v České republice.



Sberbank oznámila oficiální uvedení značky na evropský trh

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15565526448

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2620
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7020
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8330
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5365
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,9990
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4050
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0774
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více