Server bankovnipoplatky.com podporuje studentský projekt FIGRAM


22. 10. 2015  00:02     Redakce BP     komentáře (0)

Server Bankovní poplatky má podporu finanční gramotnosti ve svém DNA. Zajímáme se tak o všechny projekty, které mohou pomoci zlepšit a zvýšit finanční gramotnost národa. Studentský projekt FIGRAM je dalším krůčkem ke splnění tohoto úkolu. ČTĚTE DÁLE!

Server bankovnipoplatky.com podporuje studentský projekt FIGRAM




Aplikace studenta pro zvýšení finanční gramotnosti

Znáte někoho, kdo se dostal do finančních potíží nebo si nevýhodně půjčil peníze? Používáte chytrá zařízení jako je smartphone či tablet? Pakliže ano, tak je zde dvacetiletý student Ivo Veselý, který přichází s řešením jak těmto situacím předcházet. Jeho řešením je Figram, aplikace pro chytré telefony, tablety a vzdělávací web, která bude jednoduchou a zábavnou formou učit finanční gramotnost především na školách a veřejnost. Nyní na Startovači vybírá peníze na její realizaci.

K financím jsem neměl v minulosti žádný vztah a žil jsem bezstarostný život studenta. Jenže se blížím do období, kdy se postupně budu muset postavit na vlastní nohy. Na konci třetího ročníku na střední škole nám profesorka zadala přečíst si knihu Bohatý táta chudý táta, která mě inspirovala. V té knížce jsem totiž viděl kus sama sebe a věděl jsem, že pokud tak budu pokračovat, dopadnu v budoucnu špatně. Začal jsem se o finanční gramotnost zajímat více, chodit na semináře, číst knížky a hrát deskové hry. Nicméně mi tu něco chybělo. V této době má skoro každý v ruce smartphone, tablet nebo používá počítač. Bohužel neexistuje žádná komplexní aplikace, která by lidem pomohla rozvíjet jejich finanční gramotnost. A tak jsem začal přemýšlel, jak to změnit. Jednoho dne jsem dostal nápad a pojmenoval jsem ho Figram“, popisuje Veselý.

Aplikace Figram je vlastně hrou, která bude uživateli vysvětlovat jednoduchou a zábavnou formou jak funguje oběh peněz, bude mu poskytovat tipy jak ušetřit a investovat své peníze. Uživatel bude plnit různé úkoly a tak bude postupovat do dalších úrovní. Za splněné úrovně bude získávat virtuální peníze Figramáky, které mu umožní postupovat do dalších úrovní, ale také je může směnit za slevy na knížky, semináře apod. Další funkce budou například slovníček pojmů, který Vám ulehčí orientaci ve světě financí, finanční kalkulačky jako například mzdová či úroková kalkulačka, online peněženka, ve které může uživatel sledovat své příjmy a výdaje a mít tak přehled o svých penězích nebo v neposlední řadě výukové videoanimace. Dostupná bude taky verze JUNIOR pro vzdělávání dětí na základních školách. Aplikace bude zdarma ke stažení a užívání, doplňující funkce budou zpoplatněny řádově v desetikorunách. Aplikace Figram by pro platformu Android měla být dostupná do konce dubna 2016 a pro platformy iOS a vzdělávací web by to mělo být do půlky roku 2016.

Chci, aby moje rodina byla finančně gramotná, aby se moji kamarádi a spolužáci nedostávali do finančních potíží a uměli se postavit na vlastní nohy, chci pomoci lidem tak, aby se nikdo zbytečně nezadlužoval. Rovněž chci, aby aplikace byla profesionální, proto spolupracuji na jejím vývoji s odborníky jako je Patrik Nacher, Kateřina Lichtenberková, Ondřej Podlešák či Karel Kořený“, dodává Veselý.

Kde můžeme projekt podpořit

Ivo nedávno spustil kampaň na Startovači, kde vybírá peníze pro realizaci Figramu. Startovač je crowdfundingový portál, kde lidé mohou prezentovat své projekty a vybírat na jeho realizaci peníze od lidí, kteří chtějí projekt podpořit. V minulosti se tam povedlo vybrat přes dva miliony korun například projektům Trabantem napříč Tichomořím či DVTV Extra. Pokud kampaň není úspěšná, to znamená, že se nevybere 100% a více, peníze jsou vráceny lidem, kteří projekt podpořili.

Projekt Figram můžete podpořit zde: https://www.startovac.cz/projekty/figram-vzdelavaci-aplikace-financni-gramotnosti/

 



Server bankovnipoplatky.com podporuje studentský projekt FIGRAM

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

12573369856

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

300


ČÍSLO TÝDNE - 300 právě tolik miliard korun odeslaly tuzemské společnosti svým zahraničním vlastníkům ve formě dividend. Většina zisku těchto firem tak skončila v zahraničí.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,3060
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4400
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8760
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5935
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0060
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4250
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0918
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více