Škola investování 2012 začíná dnes


09. 02. 2012  13:19     Vendula Žaloudíková     komentáře (0)

Fio banka dnes ve spolupráci s českou burzou RM-SYSTÉM pořádá první seminář v rámci školy investování 2012. Škola investování zahajuje letos v Ústí nad Labem, během února až června pak Fio banka uspořádá celkem 100 seminářů pro úplné začátečníky i zkušenější investory v téměř 60 městech po celé České republice.





Pro začínající investory je připraveno oblíbené téma s názvem „Základy investování na kapitálovém trhu", kde je na programu seznámení s fungováním trhu a jeho principy. Investorům jsou zde představeny hlavní zásady racionálního investora, možnosti investování a nejpoužívanější investiční strategie. Součástí je také on-line ukázka nákupu nebo prodeje vybraných akcií. Navazující seminář pro mírně pokročilé investory s názvem „Analýza cenných papírů a inteligentní pokyny" představuje metody analýzy cenných papírů a prezentuje základy fundamentální analýzy cenných papírů demonstrované na praktických příkladech. V druhé části semináře seznámíme účastníky s inteligentními pokyny, které se automatickou reakcí na tržní vývoj snaží o maximalizaci zisku či minimalizaci ztráty. Zkušeným investorům je určeno téma „Efektivní krátkodobé obchodování v akci", jež se věnuje pojmům finanční páka a prodej nakrátko (short sale). Vysvětluje principy úvěru na obchodování s cennými papíry a seznamuje investory s futures, jejichž prostřednictvím je možné spekulovat na krátkodobé pohyby komodit jako ropa nebo zlato, akciových indexů či měn - a to jak na jejich vzestup, tak i na jejich pokles. Prostor je věnován i dalším alternativám obchodování s komoditami. Účast na všech seminářích je bezplatná. Jedinou podmínkou je jednoduchá registrace prostřednictvím internetových stránek Fio banky, popřípadě české burzy RM-SYSTÉM.          ------------------- „Škola investování je dlouhodobý projekt, který v tomto roce vstupuje do páté společné sezóny Fio banky a burzy RM-SYSTÉM, přičemž v posledních letech navštěvuje školu investování každoročně téměř 10 000 zájemců o informace z oblasti kapitálových trhů. Události z jarních měsíců i nadále plní přední stránky většiny deníků a tím zvyšují zájem Čechů o informace z kapitálových trhů. I přes nejistý vývoj světové ekonomiky existují stále velmi zajímavé investiční příležitosti, které díky klesajícím cenám akcií lákají nové investory na burzy nejen u nás, ale čím dál tím více i v zahraničí. Pevně věříme, že škola investování podporuje zvyšování finanční gramotnosti populace a pomáhá jí efektivně spravovat peníze,“ říká Jiří Vodička, ředitel pro strategii a marketing Fio banky.


Škola investování 2012 začíná dnes

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

12575408432

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

300


ČÍSLO TÝDNE - 300 právě tolik miliard korun odeslaly tuzemské společnosti svým zahraničním vlastníkům ve formě dividend. Většina zisku těchto firem tak skončila v zahraničí.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,3060
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4400
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8760
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5935
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0060
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4250
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0918
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více