Školné na vysokých školách? Půjčce na studium se nebrání 3 z 10 Čechů


19. 04. 2011  14:36     Pavel Zúbek     komentáře (0)

Až 20 000 korun za rok studia na vysoké škole by mohli platit studenti podle plánů na reformu tuzemského školství. Potřebné prostředky si přitom část studentů bude muset půjčit. Podle výsledků průzkumu GE Money Bank se k půjčkám na studium kladně staví 28 % respondentů. Většina oslovených (85 %) pak vnímá případnou půjčku na studium, jazykové či rekvalifikační kurzy jako investici do své budoucnosti.





„Případnou půjčku na studium opravdu drtivá většina oslovených považuje za investici do budoucna, která se jim vrátí v podobě lépe placeného zaměstnání,“ říká Milan Voldřich, manažer spotřebitelských úvěrů GE Money Bank. „Potřebné peníze na studium či rekvalifikaci by si nejčastěji Češi půjčili v bance (47 %) nebo od rodinných příslušníků (43 %). Minimum oslovených by se obrátilo na nebankovní společnosti (3 %),“ dodává Milan Voldřich.   Pokud vláda schválí školné na vysokých školách, zaplatí každý vysokoškolák za absolvování výuky desetitisíce korun. Již nyní však řada lidí neváhá dobrovolně investovat do vzdělání velké finanční prostředky. Cena za kvalitní jazykové kurzy se může vyšplhat na několik desítek tisíc korun, v případě manažerských MBA programů dosahuje dokonce i několika set tisíc korun.    Studujte s Expres půjčkou Expres půjčka GE Money Bank je neúčelový spotřebitelský úvěr, lze ho tedy čerpat i pro potřeby rekvalifikace či studia. Klienti, kteří si půjčí do konce května, si navíc mohou vybrat jeden ze tří možných benefitů: poskytnutí půjčky a předčasné splacení zdarma, zaplacení jedné splátky bankou nebo odklad splátek o 3 měsíce. Ušetří tak až několik tisíc korun.   Expres půjčku lze získat ve výši od 30 do 600 tisíc korun, přičemž GE Money Bank nevyžaduje žádné zajištění úvěru. O poskytnutí rozhoduje banka na počkání, do 5 minut od podpisu smlouvy má klient peníze na účtu. Dobu splatnosti si zákazníci mohou standardně zvolit podle svých požadavků v délce 24 až 96 měsíců.   Průzkum pro GE Money Bank provedla společnost Ipsos Tambor začátkem února na vzorku 900 respondentů.


Školné na vysokých školách? Půjčce na studium se nebrání 3 z 10 Čechů

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

12504232960

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

300


ČÍSLO TÝDNE - 300 právě tolik miliard korun odeslaly tuzemské společnosti svým zahraničním vlastníkům ve formě dividend. Většina zisku těchto firem tak skončila v zahraničí.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,3140
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4540
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8640
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,6035
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,9030
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4000
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0905
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více