Skupina Home Credit investuje do zahraničních fin-tech společností


28. 02. 2017  08:34          komentáře (0)

Skupina Home Credit založila svou divizi pro investice rizikového kapitálu, které budou směřovat do začínajících firem v oblasti inovativních finančních technologií („fin-tech“). Pod značkou „Home Credit Venture Capital (HCVC)“ provedla svoji první investici ve výši 8 mil. amerických dolarů do amerického start-upu  Nymbus, Inc. („Nymbus“).  Společnost Nymbus, která sídlí v Miami na Floridě, vyvíjí základní bankovní technologie pro středně velké banky, úvěrová družstva a inovátory v oboru finančních technologií. Investici skupiny Home Credit využije k rozšíření svého realizačního týmu, vývoji nových funkcí svých produktů a k navýšení odbytu. 

Skupina Home Credit investuje do zahraničních fin-tech společností




Většina dnes používaných bankovních systémů ve světě je koncepčně odvozena od technologií pocházejících z konce 70. let minulého století. Nymbus přináší inovace, které staví na vícevrstvé integrované platformě fungující v reálném čase. Na rozsáhlém vývoji pracuje již více než deset let. Její řešení odstraňují nedostatky většiny základních bankovních systémů, jakými jsou nekomplexní pohled na zákazníka, dávkový přenos dat a nedostatečná míra celkové integrace napříč systémem.

 

Divize Home Credit Venture Capital („HCVC“) byla založena v roce 2016 a funguje jako korporátní fond rizikového kapitálu, který se obvykle účastní investování ve fázi zakládání podniků. Usiluje o vybudování portfolia investic do start-upů, z nichž mohou vzejít strategické synergické efekty užitečné pro fungování skupiny Home Credit v různých zemích. HCVC konkrétně investuje do tří oblastí, jimiž jsou inovativní primární a sekundární distribuční kanály, nové základní technologie zejména v oblasti řízení rizik a potírání podvodů, a dále netradiční podnikatelské modely v oboru spotřebitelských úvěrů.

 

Fin-tech firmám, do nichž HCVC investuje, tak nabízí jedinečnou příležitost k rychlému šíření jejich inovací na 11 různorodých trzích skupiny Home Credit, počínaje USA přes střední a východní Evropu a Rusko až po Indii, Čínu a jihovýchodní Asii.

 

„Motivací k naší investici do společnosti NYMBUS bylo její výjimečně škálovatelné a progresivní technické řešení, zkušený tým a impozantní podnikatelská zdatnost. V budoucnu nám tento vztah umožní spolupracovat s bankami a úvěrovými družstvy, vybavenými jejich systémy při zvyšování finanční inkluze, tedy na úvěrování v současnosti neobsluhovaných skupin zákazníků, prohlásil Miroslav Boublik, ředitel skupiny Home Credit pro speciální projekty a řídicí partner v HCVC.“

 

David Mitchell, prezident společnosti NYMBUS, uvedl: „Skupina Home Credit je globálním inovátorem v oblasti retailových finančních služeb, mimořádně úspěšným při obsluze milionů svých zákazníků na celém světě. Jsme potěšeni, že nás podporuje a spolupracuje s námi při rozšiřování a přetváření trhu finančních technologií.“

 

Transakci mezi fondem Home Credit Venture Capital a Nymbus zprostředkovala společnost Zelig Associates.



Skupina Home Credit investuje do zahraničních fin-tech společností

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15692791600

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2560
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7050
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8560
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3735
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0530
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4000
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0756
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více