Skupina Komerční banky vykázala za první čtvrtletí roku 2011 čistý zisk 3 376 milionů Kč


05. 05. 2011  09:52     Michal Teubner     komentáře (0)

Skupina Komerční banky vykázala za první tři měsíce roku 2011 čistý zisk ve výši 3 376 milionů Kč, což znamená nárůst o 5,2 % ve srovnání se stejným obdobím roku 2010. Růst čistého zisku je důsledkem významného poklesu nákladů rizika oproti stále zvýšené úrovni z počátku loňského roku. Výnosy stouply jen nepatrně, zatímco provozní náklady mírně vzrostly v souvislosti s investicemi do rozvoje produktové nabídky, služeb zákazníkům a do distribučních sítí.





Finanční ukazatele nadále potvrzují silnou pozici Skupiny KB: poměr úvěrů a vkladů činil 71,4 % a kapitálová přiměřenost dosáhla 15,5 %. Na počátku dubna potvrdila ratingová agentura Standard&Poor’s rating KB na nejvyšší úrovni mezi českými bankami: na stupni A/A-1 s pozitivním výhledem.


Skupina KB přináší nové, lepší a hodnotnější služby svým zákazníkům
· Rozvoj programu MojeOdměny umožňuje klientům významně snížit jejich náklady na bankovní služby a získat výhody navíc za aktivní a přitom pohodlné využívání možností moderního bankovnictví.
· Nové kreditní karty Lady karta a A karta přináší unikátní kombinaci pojistných programů, asistenčních služeb, výrazných slev při nakupování a zároveň odměny ve výši 1 % z uskutečněných transakcí na účet klienta v Penzijním fondu KB.
· Nové balíčky základních služeb za atraktivní cenu, MůjÚčet pro jednotlivce a Profi účet pro podniky a podnikatele, umožňují přikoupit výhodně doplňkové služby, přičemž využívání dalších produktů Skupiny základní cenu dále výrazně snižuje. Pevné finanční zázemí umožňuje Komerční bance posílit vedoucí postavení ve financování domácností a podniků
· Dynamika hypotečního financování KB překonala růst trhu. Komerční banka poskytla nové hypotéky v objemu 6,8 miliardy Kč, tedy o 76 % větším než v prvním čtvrtletí 2010.
· Modrá pyramida jako jediná stavební spořitelna zvýšila meziročně objem nově poskytnutých úvěrů, a sice o 8 % na 1,8 miliardy Kč.
· Zlepšení stavu ekonomiky podpořilo oživení poptávky malých podniků a podnikatelů po úvěrech. Celkový objem financování se zvýšil o 4,9 % na 26,0 miliard Kč.


Komentář generálního ředitele:


Komerční banka se naplno pustila do realizace svých strategických cílů. Přinášíme inovace a zlepšujeme kvalitu a hodnotu našich produktů a služeb. Investujeme do zlepšování přístupu našich klientů k bankovním službám, do rozvoje kvalifikace bankovních poradců, ale i do technické a informační infrastruktury. Věříme, že pokud nabídneme našim klientům tu nejvyšší kvalitu služeb a dlouhodobý vztah, můžeme být úspěšnější než konkurence a vést trh v jeho rozvoji.

Henri Bonnet
předseda představenstva a generální ředitel

 



Skupina Komerční banky vykázala za první čtvrtletí roku 2011 čistý zisk 3 376 milionů Kč

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

12597695984

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

300


ČÍSLO TÝDNE - 300 právě tolik miliard korun odeslaly tuzemské společnosti svým zahraničním vlastníkům ve formě dividend. Většina zisku těchto firem tak skončila v zahraničí.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,3060
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4400
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8760
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5935
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0060
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4250
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0918
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více