Skupina Pioneer Investments se stala partnerem on-line projektu Investování hrou


30. 03. 2016  15:11          komentáře (0)

Soutěž nabízí žákům základních a středních škol možnost seznámit se zábavnou formou se správou osobních financí

Skupina Pioneer Investments se stala partnerem on-line projektu Investování hrou




Skupina Pioneer Investments v ČR dále rozšiřuje své CSR aktivity a stává se partnerem úspěšného projektu Investování hrou. Ten žákům základních a nově i středních škol nabízí možnost zahrát si na správce podílového fondu a nenásilně si tak osvojit řadu informací ze světa ekonomiky a osobních financí. Hra probíhá on-line a učiteli stačí jen připojení na internet a přístupová hesla do systému. 

Dlouhodobá podpora finanční gramotnosti je jedním z hlavních strategických cílů skupiny Pioneer Investments, a to nejen v oblasti finančního vzdělávání obchodních partnerů či klientů, ale také široké veřejnosti. V CSR projektech zaměřených na studenty základních a středních škol, mezi něž nově patří také spolupráce s Institutem pro finanční poradenství, se zaměřujeme zejména na podporu vzdělanosti a zvyšování finanční gramotnosti mladé generace,říká ke spolupráci Ing. Dana Kryńska, ředitelka marketingu a PR Pioneer Investments ČR, a dodává: „Jsme velice rádi, že se nám díky Investování hrou otevírá inovativní příležitost navázat na tradici vzdělávacího projektu Finanční akademie, jehož hlavním cílem je poutavou diskusí přiblížit mladým lidem téma ekonomiky ve vztahu k reálnému životu a do nějž se zapojují zaměstnanci společnosti i širší management. 

Skupina projekt podpoří finančně i odborně, mimo jiné i vysláním svých odborníků do škol, které o to projeví zájem. 

Pioneer Investments je globální investiční skupina, která nabízí investice a správu aktiv fyzickým i právnickým osobám. Svůj první podílový fond založila již v roce 1928 v USA a celosvětově spravuje majetek v hodnotě více než 223,6 miliardy eur (k 31. 12. 2015). V České republice se skupina dlouhodobě řadí mezi přední společnosti na trhu. Působí zde od roku 1995 a poskytuje služby jak individuálním, tak institucionálním klientům a nadacím. 

Cyklus Investování hrou vznikl v loňském školním roce za podpory Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České Republiky. Jeho těžištěm je hra na správce investiční společnosti. Týmy dětí 14x po sobě vybírají mezi jedenácti fiktivními akciovými společnostmi tři až pět, jejichž akcie „nakoupí.“ Rozhodují se na základě burzovních zpráv dodaných organizátorem. Svoji volbu zadají do webové aplikace, která jim ihned ukáže výsledek, růsty či poklesy jednotlivých titulů i výsledky konkurence. Kromě toho se mohou zapojit např. do hry o nejhezčí název a logo fondu. 

„Je neuvěřitelné, jak dobře osmáci a deváťáci dokážou interpretovat burzovní informace, jak rychle pochopili například rozdíl mezi dynamickými a konzervativními tituly. Je vidět, že když se jim něco předloží v atraktivní formě, může je to zaujmout, i když nejde o čistokrevnou zábavu,“ uvedl hlavní tvůrce hry Miloš Filip z Institutu pro finanční poradenství. „Celá hra sice pracuje s fiktivními společnostmi, ale je postavená na reálných datech za posledních zhruba 20 let. Děti tím pádem vidí nejen růsty, ale i poklesy cen,“ doplnil. 

Vedle hry projekt nabízí také výukové listy s metodickými pokyny pro osm školních hodin. Tématy jsou podnikání, úspory, investice či komunikace s klienty. Zúčastnit se může kterákoliv základní či střední škola v ČR. Více informací naleznete na adrese www.investovanihrou.cz 

Institut pro finanční poradenství vydává publikace především z oblasti vzdělávání finančních poradců, plní roli marketingového konzultanta, poskytovatele školení pro finanční poradce i certifikovaných kurzů osobních financí pro učitele základních škol a je též řešitelem projektů v oblasti finanční gramotnosti. Více informací na www.ipfp.cz



Skupina Pioneer Investments se stala partnerem on-line projektu Investování hrou

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15155393632

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,3070
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7940
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8820
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,6425
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0510
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4200
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0866
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více