Slováci se připravují na hokejové mistrovství:
kupují televize


20. 04. 2011  15:37     Eva Řimnáčová     komentáře (0)

Ačkoliv mistrovství světa v hokeji ještě nezačalo, Slováci už se na něj začali připravovat. Síť elektro obchodů Euronics zaznamenává v posledních dnech nárůst prodeje televizí, který se podle očekávání zvýší až na 15 % podle toho, jak se bude dařit slovenským hokejistům. Touha sledovat hokejové zápasy na novém kvalitním LCD nebo plazmovém televizoru je tak silná, že pro něj slovenští zákazníci přicházejí i bez hotovosti a vyřizují si na jeho pořízení úvěr bez navýšení od Home Creditu. Počet televizí pořízených na splátky vzrostl v dubnu 2011 meziročně zatím o 60 %. Lidé vyhledávají zejména přístroje s velkou úhlopříčkou, aby si hokejové přenosy mohli co nejlépe vychutnat a neunikl jim žádný gól.





Zápasy světového šampionátu v hokeji se na Slovensku naposledy odehrávaly v roce 1992. A protože zájem o vstupenky na utkání je nevídaný, většina Slováků bude mistrovství sledovat u televizní obrazovky. Týden před startem akce se zejména muži vydávají do obchodů, aby koupili novou televizi a šampionát tak mohli sledovat na kvalitním přístroji. „Pryč je čas, kdy měli doma všichni televizi s úhlopříčkou kolem 21 palců. Dnes prodáváme nejčastěji širokoúhlé modely s úhlopříčkou 42 palců,“ říká Miroslav Hrdina z Euronicsu. Dodává, že náročnější zákazníci pořizují LCD televizory, cenově dostupnější jsou pak plazmy. Domácností bez televize už je dnes poskrovnu. Před hokejovým svátkem však zejména muži nenechávají nic náhodě a raději koupí do domácnosti další televizi, aby nepropásli žádný zápas. „Zákazníci se občas svěří, že se nákupem nové televize chtějí vyhnout případným hádkám, kdo bude co sledovat,“ doplňuje Hrdina. Někteří Slováci přidávají do nákupního košíku i DVD rekordér se zabudovaným pevným diskem, kam budou zápasy nahrávat, aby si sportovní okamžiky mohli pustit znovu. Díky hokejovému šampionátu registruje slovenský Home Credit zvýšený zájem o nákup televizí na splátky. „Oproti loňskému březnu byl nárůst počtu prodaných televizí na úvěr vyšší o 34 %. V dubnu je to zatím 60 %, ale toto číslo bude ještě vyšší, protože měsíc ještě neskončil,“ hodnotí prodeje Miloš Drančák, ředitel obchodní sítě slovenského Home Creditu. Na mistrovství se připravují i restaurace a bary. Řada Slováků totiž bude chtít sledovat hokejové boje s přáteli, a tak majitelé své podniky rychle vybavují televizory a větší prostory také projektory. Tyto přístroje se lépe prodávají i díky postupnému vypínání analogového vysílání v souvislosti s přechodem na vysílání digitální.


Slováci se připravují na hokejové mistrovství: kupují televize

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15709550112

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2560
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7050
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8560
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3735
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0530
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4000
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0756
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více