Šmejdi opět útočí. Vyhrožují a zasílají virus v příloze mailu


05. 01. 2020  02:29     Miroslav Zeman     komentáře (1)

AKTUALITA: Šmejdi se začátkem nového roku 2020 opět zaútočili. Lidem jsou zasílány maily s výzvami k úhradám neexistujících pohledávek. Kromě toho jsou v příloze mailu zasílány soubory, které obsahují nebezpečné viry. 

Šmejdi opět útočí. Vyhrožují a zasílají virus v příloze mailu




Na nejrůznější spamové zprávy a falešné výzvy k úhradě zasílané zpravidla ze zahraničních webů jsme si již mohli zvyknout. Některé jsou velmi naivní a lidé je většinou ani neotevřou, jiné jsou však naopak velmi nebezpečné, protože působí na první pohled důvěryhodně. 

Ve dnech 2 až 5 ledna jste tak mohli obdržel mail s následujícím zněním. 

"Dobrý den,

Do dnešního dne jste nesplnili Vaši zákonnou povinnost a nevrátili mi zaplacenou finanční částku, kterou jste byli povinni mi vrátit.

Současně vás tímto upozorňujeme, že pokud k úhradě uvedené částky na základě této písemné výzvy dobrovolně nedojde, případně se ani neozvete, a to obratem, za účelem návrhu akceptovatelného řešení této situace, jsme
připraveni se domáhat uvedeného nároku právní cestou, především pak podáním žaloby k místně příslušnému soudu prostřednictvím zvolené advokátní kanceláře.

Dôvodová správa v příloze (zahrnuje fakturu a smlouvu).

S pozdravem a přáním hezkého dne,
Denisa Viková
advokát/attorney at law
Opatovická 1642/4, Praha 1"

Pokud tedy obdržíte zprávu ve výše uvedeném znění a s názvem "Neuhrazené pohledávky. Dôvodová správa.", spolu s přílohou s názvem "Dôvodová správa č.1 (2137-0057).doc", rozhodně tento mail, ani přiloženou přílohu neotvírejte. Příloha obsahuje virus, který může poškodit vaše data a zneužít osobní informace. Nejvhodnějším postupem je pak tuto zprávu vymazat a odesílatele zablokovat, případně zprávu označit jako spam.



Šmejdi opět útočí. Vyhrožují a zasílají virus v příloze mailu

joseluisloans@gmail.com
MOJ TESTIMONY Dobar dan,  moje ime je Jeremy Katica, građanin sam hrvatske. Želim da svjedočim o d...
Diskutovat (1)