Souboj log:
Co víte o logu Fio banky?


16. 08. 2012  15:29     ar     komentáře (0)

Další články

V našem Souboji log finančních institucí se dějí velké věci. Do čela žebříčku s šedesátkou institucí se svižně vyšvihla Fio banka, která se v těchto dnech přetahuje o prvenství s logem ZUNO. Česká banka Fio má na trhu dost spokojených zákazníků na to, aby se mohla ucházet o celkové vítězství. No, uvidíme… Každopádně jsme se zeptali Jiřího Vodičky, ředitele pro strategii a marketing Fio banky, na pár informací o samotném modrobílém logu Fio.





To už totiž něco pamatuje. „Logo vzniklo zhruba ve stejné době jako název Fio - kolem roku 1993. Původní logo mělo trochu jiný odstín barvy, modrá je nicméně uklidňující barva symbolizující tradici, stálost, spolehlivost a důvěru,“ potvrzuje Jiří Vodička a zároveň vysvětluje, proč se v družstevní záložně, později bance odhodlali k použití těchto barev. A logu ve Fio zůstali věrní i poté, co společnost obdržela bankovní licenci. „Po získání bankovní licence jsme skutečně zvažovali návrhy faceliftu se zaoblením hran a změnou fontu. Nakonec jsme se rozhodli pro tradiční logo, kterým se prezentujeme téměř dvacet let. Stávající logo se kromě zmíněného posunu v barevnosti téměř nezměnilo. Po získání bankovní licence jsme logo doplnili názvem Fio banka,“ hlásí odkaz k tradici dvou prolínajících se trojúhelníků Vodička.

. SOUBOJ LOG NALEZNETE ZDE! .

Ředitel pro strategii a marketing ve Fio také přiznal, že soutěž Souboj log nesleduje od začátku. „To je pravda,“ usmívá se Vodička a dodává: „Soutěž jsme zaregistrovali až v posledních dnech a naše umístění nás příjemně překvapilo.“ I jemu jsme samozřejmě položili otázku, jaká loga se mu líbí. V odpovědích respondentů se objevily loga výrobců potravin, automobilek nebo světoznámé jablko od Applu. To Jiří Vodička zůstal se svou odpovědí v odvětví financí. „Sympatická loga mají karetní asociace MasterCard a Visa,“ odpověděl.



Souboj log: Co víte o logu Fio banky?

Diskutovat (0)


Další články k tématu

Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

12611730352

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

300


ČÍSLO TÝDNE - 300 právě tolik miliard korun odeslaly tuzemské společnosti svým zahraničním vlastníkům ve formě dividend. Většina zisku těchto firem tak skončila v zahraničí.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,3060
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4400
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8760
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5935
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0060
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4250
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0918
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více