Soutěž „Nejabsurdnější LICHVÁŘ 2012“


24. 12. 2012  05:16     Patrik Nacher     komentáře (12)

< < Zpět na článek

Přidat nový komentář

Jméno:
Titulek:
Obsah:


Totální paradox - platíme bance za to, že jí vkládáme své peníze do oběhu??? | ( Kameron | 16. 02. 2013 21:23:08 )
Víme opravdu všichni, že banky existují a žijí jen díky našim vkladům našich peněz??? Ne, nevíme, protože alespoň v ČR je situace obrácená, realita je taková, že my bank živitelé musíme být bankám vděčni a platit za to, že je smíme živit. A to ani nemluvím o zákulisí tohoto problému, kdy jsme my občané ČR (nevím, jak v jiných zemích) byli donuceni si založit účty u bank pod pohrůžkou různých perzekucí, např. u zaměstnanců nedostání výplaty. Nechci napadat systém vládní kontroly nad majetkem a pohybem svých 90% poslušných oveček, ani systém rozvracení nás jeden proti druhému, ani uměle stvořené dnes již obrovské % dlužníků-občanů a taktéž uměle i národního majetku, pardon dluhu, uměle stvořených fin. krizí, ale i zaměstnanosti a zalidněnosti měst i umělé jedovaté stravy, ale mohli bychom si všichni uvědomit, že dokud se platilo všechno cash, tak byla situace zcela obrácená a kontrola byla ve správných kolejích, tj. kontrolováno bylo těch 10% skutečných podvodníků, dlužníků, zlodějů a jiných zlořádů, kteří naopak jsou nyní u naprosté moci nad námi všemi a jsou to právě oni, kdo nás kontrolují a rozvracejí. A měli bychom si uvědomit, že my těch 90% občanů se chováme, jak za totality a jen se bojíme dalšího výprasku a jsme vlastně přesně řečeno jen malá zbídačená hysterka. Přeji nám ne návrat do minulosti, ale uzdravení z duševní choroby národa...
Sledovanost soutěže o nejabsurdnější poplatek | ( Dladar | 02. 02. 2013 07:14:04 )
Je to výborný způsob s podporou TV jak zvýšit sledovanost těchto stránek.Ale je to v pořádku - jen je tady na můj vkus hodně informací naráz a přebytek možná i placených reklam přesně na ty banky.Mám z toho smíšené pocity.
Stát | ( Petr | 13. 01. 2013 10:14:09 )
Z určitého pohledu je největším lichvářem náš milý stát
ČSOB a PS se bezostyšně přiživují na exekucích | ( Jaroslav | 18. 12. 2012 08:20:18 )
Jsem nezaměstnaný. Mám účet u tzv.levné Poštovní spořitelny, patřící pod ČSOB. Potkala mě letos exekuce, kterou jsem řešil a dořešil splátkovým kalendářem. Exekutor mi i tak pro jistotu obstavil účet u PS, kde jsem měl asi 3 tisíce Kč ze sociálních dávek, aniž by na ně ale za 10 měsíců splátek sáhl. Jinými slovy, na účtu se mi kromě haléřových kladných úroků nehnulo nic. Po doplacení exekuce (pominu její sporné důvody a způsob vymáhání) a uvolnění účtu se ale neváhala přiživit i Poštovní spořitelna a honem si urvala ještě další 2 tisíce jakéhosi poplatku. Na můj telefonický dotaz mi sdělili, že jde o měsíční poplatek 200 Kč za vedení účtu v exekuci. Běžně platím 50 Kč/měs. CO na mém účtu 10 měsíců vedli, když se tam kromě úroku+ nic neměnilo, mi už informátorka nebyla schopna odpovědět. Myslím. že si Poštovní spořitelna za takové lichvářské příživnictví na smůle a neštěstí svých klientů zaslouží ocenit minimálně zařazením do hlasování o Nejabsurdnějšího LICHVÁŘE, ne-li o Nejabsurdnější poplatek. Je vidět, jak si ČSOB váží svých klientů, kteří náhodou spadnou do problému. A neváhají je ještě více potopit. Hlavně, aby z toho něco káplo na luxusní paláce a platy...
absurdní lichváři u vkladů | ( Jaromír | 11. 12. 2012 19:25:18 )
domnívám se, že mimo lichvu u půjček jde o lichvu i u vkladů a to zejména u Ceské spořitelny. Jako důchodce mám účet Senior a na tento účet mě chodí důchod. Saldo účtu se pohybuje celý rok ve výši od 7O - lOO tisíc a úrok u tohoto účtu činí měsíčně v průměru 1 Kč což činí O,OOOl %. Je to zlodějna!
Poplatek za příchozí devizovou platbu na účet u KB . | ( Bárta | 09. 12. 2012 21:33:33 )
Komerční banka za příchozí devizovou platbu na účet v Eurech si účtuje 4,5 Eura.Další polplatek za vedení účtu, výběr a odeslání výpisu poštou, což je povinnost, elektronicky to nejde, je opět 4,5 Eura. Tak že když dostávám 18 Euro důchod měsíčně z Německa, KB si vezme měsíčně polovinu.
Lichvář 2012 | ( Radoslav Horváth | 05. 12. 2012 09:23:59 )
Dobrý den ,domnívám se ,že za jeden nejabsurdnějších bankovních poplatku je poplatek za polozky na bankovním výpisu,
Jedna z možností. | ( MIrek | 03. 12. 2012 14:51:20 )
Jednou z velkých možností, jak zamezit a hodně stížit nekalé praktiky v půjčování peněz a tím ničit životy rodin, je zavedení tzv. povinného ručitele u půjčky. Tím by se předešlo všem těmto problémům s lichváři a jim dalším podobným nepoctivcům. Předešlo by se tím mnoha rodinným katastrofám.
poplatek za mimořádný vklad hotovosti na splátku úvěru | ( pavlina | 27. 11. 2012 19:41:52 )
z české spořitelny jsem měla zablokovaný účet od soudu a nemohla jsem ani zastavit pravidelné splátky z účtu spořitelny. nic mene banka si strhavala poolatky nadále, ale mě řekli,že mám posílat poplatky z jiného účtu což jsem zavedla, ale spořitelna mě pokaždé urgovala, že jsem poslala peníze navíc a poplatek 500kč. je dost dramatický. každý měsíc až do doby než jsem účet úplně zrušila. přestože jsem byla v bance několikrát a žádala zastavení strhávání poplatku, nikdy se to nezdařilo a tak jsem bance vyplatila navíc asi tak 3 500,- než jsem ukončila veškeré aktivity vůči české spořitelně. bylo to dost nekonečné a ješte jsem se kvuli teto problematice ocitla na černé listině dlužníku. moc príma. děkuji

Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15547592912

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2620
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7020
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8330
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5365
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,9990
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4050
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0774
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více