Soutěž o nejlepší rodinou firmu roku byla zahájena


18. 09. 2017  15:06          komentáře (0)

Hlasování o Cenu veřejnosti v šestém ročníku soutěže Equa bank Rodinná forma roku bylo zahájeno. Hlasování bude probíhat až do 26. září, vyhlášení vítěze Ceny veřejnosti i Ceny odborné poroty proběhne 3. října v rámci Dne podnikatelů ČR v pražském hotelu Ambassador. Letos poprvé byla Cena odborné poroty rozšířená na dvě kategorie, odděleně soutěží malé a střední firmy. Pořadatelem soutěře je Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR (AMSP ČR), generálním partnerem je Equa bank a partnery soutěže jsou společnosti Deloitte, Amway a LeasePlan. Stejně jako minulý rok mají hlasující možnost vyhrát luxusní hodinky tradiční české značky PRIM.

Soutěž o nejlepší rodinou firmu roku byla zahájena




V Ceně veřejnosti budou malé i střední firmy soutěžit společně, stejně jako v minulých ročnících. Hlasování, které probíhá na www.rodinafirmaroku.cz, bude ukončeno 26. září ve 23:59 h. Deset firem do Ceny veřejnosti vybrala odborná porota, která zároveň udělí i svoje ocenění. Cena odborné poroty bude tradičně udělena ve zlaté, stříbrné a bronzové kategorii. Letos poprvé budou firmy rozděleny na dvě kategorie podle velikosti: malé firmy (firmy do 50 zaměstnanců s obratem do 10 mil. EUR) a střední firmy (firmy do 250 zaměstnanců s obratem do 50 mil. EUR). Hlasující, který svůj hlas udělí jako 1000., získá kvalitní hodinky tradiční značky PRIM, stejně jako vítězná firma.

 Rodinné firmy mají na českém trhu významnou pozici a prostřednictvím soutěže Equa bank Rodinná firma roku jim chceme pomoci v dalším růstu a zároveň vyzdvihnout výhody, které podobné podniky zákazníkům přináší. Vítězové předchozích ročníků potvrzují, že rodinné firmy se těší větší míře důvěry ze strany obchodních partnerů, díky čemuž je jejich pozice na trhu silnější v porovnání s konkurencí,“ říká Luboš Janoušek, ředitel rozvoje obchodu firemního bankovnictví Equa bank, která je generálním partnerem soutěže EBRFR.

Eva Svobodová, generální ředitelka AMSP ČR k soutěži uvádí: „Jsme rádi, že jsme nejen touto soutěží, ale zejména odbornou diskusí přispěli ke zvýšení povědomí o důležitosti rodinných firem pro českou ekonomiku a o naléhavosti podpořit právě tento segment. Ostatně i proto jsme vyhlásili příští rok Rokem rodinného podnikání 2018. Počet soutěžících se také každým rokem zvyšuje a vybrat vítěze je opravdu stále těžší - letos porota musela hlasovat dokonce tříkolově. S napětím budeme sledovat i hlasování veřejnosti.“

Odborná porota ze všech nominovaných vybrala 10 rodinných firem (5 z kategorie střední firma a 5 z kategorie malá firma) na základě ekonomických, ale i neekonomických kritérií jako je například počet zapojených generací rodiny a zapojení do společensky prospěšných aktivit.

 

Nominované společnosti pro hlasování o Cenu veřejnosti 2017 (abecedně řazené):

Centrin CZ s.r.o.

Rodinná firma působí v oboru sociálních služeb. Celkem provozuje tři zařízení, dva domovy pro seniory a domov se zvláštním režimem, ve kterých poskytuje nadstandardní služby téměř 300 klientům. Firma zaměstnává 194 zaměstnanců, ve firmě pracují i rodiče a manžel zakladatelky Heleny Franclové.

 

EMCO spol s r.o.

Firmu Emco založil Zdeněk Jahoda už roce 1990 a ze začátku se věnoval úplně jinému oboru, dovozu textilních strojů. Postupně se dostal k dovozu cereálií, ale jeho ambicí bylo nabídnout zákazníkům kvalitní potraviny vyrobené v Česku. V polovině 90. letech si musel vystačit s obyčejnou kuchyňskou troubou, dnes už společnost zaměstnává přes 200 lidí a obor působnosti rozšířila i na ovesné kaše, sušenky a tyčinky. Ve vedení stále stojí Zdeněk Jahoda a ve firmě působí i jeho děti a manželka.

 

HIT CZ s.r.o. Poděbradská papírna

Firma HITCZ funguje od roku 1995 a za tu dobu se vypracovala mezi nejvýznačnější zpracovatele papíru a kartonu do finálních produktů v rámci středoevropského regionu. V současné době zaměstnává 22 lidí, z toho 3 patří do rodiny zakladatele. Společnost už více než 20 let sází na dobré vztahy se zákazníky a maximální péči, kterou jim věnuje.

 

Kovo PEŠEK s.r.o.

Firma Kovo PEŠEK působí na trhu od roku 2001 a hlavní činností je strojírenská výroba. V garáži na statku po dědovi ji založil Michal Pešek a po roce působení mu začal pomáhat jeho otec. Dnes čítá celkem 17 zaměstnanců, včetně několika rodinných příslušníků, a své produkty prodává nejen na českém, ale i evropském trhu.

 

LORIKA CZ s.r.o.

Firma podniká v oblasti personální a průmyslové hygieny, prodává tedy utěrkové systémy, pracovní židle a rohože, produkty pro čisté prostory aj. V současné době zaměstnává 30 pracovníků, z toho 6 patří do rodiny zakladatele, Miroslava Krištofa. Během svého působení, od roku 1993, se firmě LORIKA podařilo expandovat do zemí střední Evropy a uzavřít několik významných partnerství.

 

MARLENKA international s.r.o.

Rodinná firma vyrábí oblíbené medové dorty a dalších medové dezerty podle staroarméské receptury majitele společnosti, Gevorga Avetisjana. Ročně ve Frýdku-Místku, kde sídlí, vyrobí přes 7 milionů dortů, které vyváží do 42 zemí světa. Od založení společnosti ve výrobě a vedení figurují členové rodiny zakladatele. V současné době zaměstnává přes 240 zaměstnanců.

 

MEDICA zdravotní péče, s.r. o.

MEDICA už od roku 2006 provozuje mobilní hospic a poskytuje domácí zdravotní péči. Ve firmě působí celkem 5 členů rodiny zakladatelky, původním povoláním zdravotní sestry. Ke své práci rodina přistupuje jako ke službě lidem, ne jako k rychlému způsobu, jak zbohatnout.

 

PROXIM s.r.o.

Rodinná firma PROXIM sídlí v Rybitví u Pardubic, kde už od  roku 1992 vyrábí bazénovou chemii, přípravky pro jezírka, odpady, septiky, dezinfekční přípravky pro potravinářských průmysl a v neposlední řadě drogistickou chemii. Ve firmě pracuje 17 stálých zaměstnanců, z nichž 4 patří do rodiny zakladatele Jana Kroupy st.  On i jeho syn se mohou ve svém podnikání opřít nejenom jeden o druhého, ale především o své dlouholeté znalosti a vzdělání v chemickém oboru.

 

Servisbal Obaly s.r.o.

Ladislav Horčička svou firmu založil v roce 1993 společně se svojí manželkou Hanou. Ze skromných poměrů se Servisbal vypracoval na prosperující firmu, která zaměstnává 75 pracovníků. Kvalitu jejich práce dokládá i několik ocenění od Světové obalové asociace.

 

VITAR, s.r.o.

Vyrábí doplňky stravy a nealkoholické nápoje. Firmu založili a dodnes vedou manželé Poláškovi, s pomocí dalších 4 rodinných příslušníků. Celkem zaměstnávají 180 lidí a svoje výrobky vyváží do 40 zemí světa. Firma si i nadále uchovává rodinnou atmosféru, díky které k sobě mají lidé blízko a vztahy jsou méně formální.

 

Harmonogram 6. ročníku soutěže Equa bank Rodinná firma roku (EBRFR):

tab   

Více informací o hlasování veřejnosti a soutěži Equa bank Rodinná firma roku se dozvíte na webových stránkách: www.rodinnafirmaroku.cz




Soutěž o nejlepší rodinou firmu roku byla zahájena

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

12487764496

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

300


ČÍSLO TÝDNE - 300 právě tolik miliard korun odeslaly tuzemské společnosti svým zahraničním vlastníkům ve formě dividend. Většina zisku těchto firem tak skončila v zahraničí.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,3140
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4540
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8640
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,6035
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,9030
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4000
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0905
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více