Společnost MasterCard spouští v České republice kampaň na podporu online nákupů


01. 11. 2011  11:07     TZ     komentáře (0)

Společnost MasterCard zahajuje v České republice speciální kampaň na podporu internetového nakupování a placení kartou online. Tato akce začíná 1. listopadu a končí 15. prosince 2011. Každý, kdo v tomto období zaplatí kartou MasterCard ve vybraných online obchodech, získává automaticky zajímavé výhody. Společnost MasterCard navíc realizovala v červnu 2011 již po druhé výzkumné šetření s názvem MasterIndex. Z výsledků průzkumu například vyplynulo, že hlavními výhodami placení kartou na internetu jsou pro Čechy pohodlí a rychlost.





–Společnost MasterCard spouští v České republice speciální kampaň na podporu internetového nakupování a především placení kartou online. Každý, kdo období od 1. listopadu do 15. prosince 2011 zaplatí kartou MasterCard v online obchodech beinstyle.cz, bigbrands.cz, dnesnebonikdy.cz, champagne-store.cz nebo pelikan.cz, může využít zajímavé benefity a slevy.

  Seznam e-shopů a jejich výhod
beinstyle.cz

Luxusní vánoční balení

bigbrands.cz

Poukaz na 200 Kč na další nákup

dnesnebonikdy.cz 10% sleva na nákup
champagne-store.cz

Až 15% sleva na nákup

pelikan.cz

Poukaz na 750 Kč na ubytování

 

 „Počet příznivců online nákupů rok od roku roste. Aby si lidé byli jistí, že na internetu mohou naprosto bezpečně platit i svojí platební kartou, vyvinula společnost MasterCard speciální zabezpečovací technologii s názvem MasterCard® SecureCode™. Ta zajišťuje, že výměna dat probíhá pouze na úrovni bank. Klientovy privátní údaje tak nejsou k dispozici internetovým obchodníkům, a proto nehrozí jejich odcizení ani zneužití,“říká Tereza Janková, marketingová manažerka MasterCard Europe pro Českou republiku a Slovensko.

 

Pro nakupování kartou je nezbytné nejprve do příslušného systému vložit potřebné informace, jako je číslo karty, její doba platnosti a bezpečnostní CVC kód (umístěný na rubové straně karty). Tato citlivá data jsou následně zašifrována a v režimu zabezpečeného spojení přenášena přímo mezi nakupujícím a zpracovatelskou bankou. Poté dochází k ověření požadavku u banky, která platební kartu klientovi vydala. Ta autorizuje prodej, předá tuto informaci nazpět zpracovatelské bance, která poté předá obchodníkovi zprávu, že prodej byl povolen. Na základě tohoto zdánlivě složitého procesu, jenž ale trvá ve skutečnosti jen několik sekund, je zamezeno veškerým rizikům, která mohou při online platbě hrozit. „Službu MasterCardSecureCode lze také navázat přímo na platební kartu. Díky tomu je možné platit online i kartami, které běžně platbu přes internet neumožňují. Technolopgie pak funguje na bázi jedinečného dynamického osobního kódu, pomocí kterého je ověřována identita držitele karty při elektronických transakcích,“dodává Janková.  

                

Češi a placení kartou na internetu

Internetové platby kartou se staly součástí on-line nakupování, a to zejména protože jsou pohodlné a jednoduché, šetří čas zákazníka i obchodníka a jsou bezpečné. V červnu letošního roku si společnost MasterCard nechala od nezávislé výzkumné agentury GfK realizovat spotřebitelský průzkum s názvem MasterIndex, který tyto skutečnosti potvrzuje.„Z průzkumu vyplynulo, že hlavními výhodami karet pro online platby jsou pro Čechy především pohodlí a rychlost. Kartou platí Češi na internetu nejčastěji za jízdenky a letenky (50 %), za vstupenky na kulturu (29 %) a za elektroniku (15 %). Výsledky průzkumu dále ukázaly, že více než 50 % Čechů považuje internetové nakupování za bezpečné,“ doplňuje Janková.



Společnost MasterCard spouští v České republice kampaň na podporu online nákupů

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

12575729792

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

300


ČÍSLO TÝDNE - 300 právě tolik miliard korun odeslaly tuzemské společnosti svým zahraničním vlastníkům ve formě dividend. Většina zisku těchto firem tak skončila v zahraničí.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,3060
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4400
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8760
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5935
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0060
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4250
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0918
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více