Společnosti MasterCard a eNett International podepsaly smlouvu o partnerství


29. 08. 2012  16:09     tz     komentáře (0)

Cílem tohoto partnerství je zprostředkovávat v průběhu 5 let rozsáhlé objemy globálních plateb. Pro ty budou přednostně využita virtuální čísla účtů (Virtual Account Number, VAN), které společnost eNett spravuje. Společnost MasterCard se stává exkluzivním platebním partnerem pro všechny VAN společnosti eNett, které jsou vytvořené v Evropě.





Společnost eNett International je celosvětovým poskytovatelem specializovaných platebních řešení pro obor cestovního ruchu. „Virtuální čísla účtů společnosti eNett se již na evropském trhu značně rozšířila. Naše partnerství s MasterCard dále posiluje důvěryhodnost tohoto produktu stejně jako řešení pro platby mezi podniky (B2B) v odvětví cestovního ruchu,“ prohlásil Anthony Hynes, jednatel a generální ředitel společnosti eNett International a dodává: „Těší nás, že v oboru komerčního platebního styku máme podporu takto významného partnera.“

 .

Příležitost, kterou VAN společnosti eNett skýtají díky tomu, že vyhovují nárokům cestovního ruchu na rychlejší a bezpečnější platební metody, objevil tým společnosti MasterCard pro evropské strategické aliance. „Naše činnosti jsou vzájemně velmi dobře sladěné,“ prohlásil Hany Fam, prezident pro strategická spojenectví společnosti MasterCard. „Inovace, které jsou výsledkem aktivity a technologické zdatnosti společnosti eNett ve spojení se sítí a realizačními funkcemi společnosti MasterCard přinesou cestovnímu ruchu na celém světě podstatné výhody. V době, kdy zesiluje tlak na snižování nákladů a zvyšování výnosů, umožní tato nová a moderní platební technologie nejen orientaci na tvorbu výnosů namísto administrativní činnosti, ale navíc také omezí rizika a umožní podnikům mnohem lépe využívat cenná data.“

 

Co je to číslo virtuálního účtu (VAN)?

Číslo virtuálního účtu se chová v podstatě jako virtuální platební karta. Když pracovník cestovní kanceláře provede rezervaci, může pomocí platební platformy společnosti eNett vygenerovat 16místné číslo virtuálního účtu pro určitou hodnotu, tak se umožní platba dodavateli za transakci. Na straně dodavatele se VAN při zpracování chová jako běžná MasterCard platební karta, takže to na jeho systémy nemá žádný vliv.

 

Jak VAN funguje z pohledu cestovní kanceláře?

Cestovní kancelář vloží finanční prostředky na svůj účet založený u společnosti eNett a provede rezervaci u dodavatele. Pracovník kanceláře požádá prostřednictvím příslušné platební platformy o VAN, popřípadě klepne na volbu VAN. eNett vygeneruje VAN a provede úhradu dodavateli.Převody finančních prostředků zabezpečuje společnost MasterCard. Díky obchodnímu partnerství projdou všechny VAN platformy, vygenerované cestovními kancelářemi v Evropě, systémy MasterCard. eNett odešle data o platbě zpět do rezervačního systému. Cestovní kancelář tak získá přístup k datům, která jí pomohou vykázat danou platbu.

 

Další informace o tomto partnerství a o VAN společnosti eNett naleznete na webových stránkách www.enett.com/mastercard



Společnosti MasterCard a eNett International podepsaly smlouvu o partnerství

Diskutovat (0)