Spolupracujeme na novém seriálu na Primě:
Jak šetřit energie a peněženku


06. 11. 2014  00:22     Miroslav Zeman     komentáře (0)

TVRTEČNÍ SERIÁL - PRIMA RÁDCE - 10. DÍL: Patrik Nacher a náš serveru www.BankovniPoplatky.com se podílí na novém seriálu o financích na webu iPrima, který má za cíl zvyšovat finanční gramotnost veřejnosti. Vše zábavní a netradiční formou. V textu najdete VIDEO. Přejeme příjemný zážitek.

Spolupracujeme na novém seriálu na Primě: Jak šetřit energie a peněženku




V minulém díle se Karel a Marta zabývali spolu s naším Prima Rádcem úspory při vyúčtování energií. Mohli jsme se tak dozvědět jak moc se dá ušetřit změnou dodavatele těchto energií. Změna dodavatele je možná jak na dodávky plynu, tak elektřiny. Dodávky vody je nutné stále bohužel realizovat od jednoho monopolního dodavatele. V tomto díle se budeme věnovat konkrétním opatřením, které povedou ke snížení našich účtů za energie. Ušetřit se dá totiž překvapivě na mnoha věcech. Dokonce i na těch u nichž si to běžně neuvědomujeme.

energie

VIDEO: CELÝ JEDENÁCTÝ DÍL SERIÁLU MŮŽETE ZHLÉDNOUT ZDE!

konvice

Spořit energie se přitom nemusí pouze na zhasínání světel, ale také například na efektivním využívání ledničky či mrazničky nebo třeba varné konvice. Vzpomeňte si jak často zbytečně vyříte plnou konvici vody, ačkoliv si nalejete pak pouze do šálku. A aby tomu nebylo všechno, tak šálek s horkou vodou často necháme i vystydnout. 

jak ušetřit

Ušetřit můžete už při nakupování spotřebičů, které budou mít spotřebu energií v budoucnu na svědomí. Již dnes je mizi těmito výrobky velmi široký rozdíl ve spotřebě energií. Každý spotřebič musí být v obchodě označen štítkem efektivity jeho spotřeby. Ten je označený příslušným písmenem, přičemž nejlepší už není písmeno A jako tomu bylo dříve, ale objevují se již i A +, či A s mnohem více plusy. Naopak spotřebiče označené písmenem C a níže jsou již pro dnešní dobu velmi energeticky nešetrné.

šetříme

To co se zdá jako nepodstatné, například zavírání oken či vypínání vody při čištění zubů se může v rozsahu jednoho roku změnit na tisícové zbytečně vynaložené částky. Musíme si uvědomit, že nešetříme jen svou peněženku, ale také přírodu. Pokud bude šetřit s energiemi většina lidí, bude to již i na přírodě a využití zdrojů skutečně dobře znát.

prima rádce

Pokud se chcete o možnostech úspor energií dozvědět více navštivte stránky www.radce.iprima.cz.

STARŠÍ DÍLY NAŠEHO SERIÁLU NALEZNETE ZDE!

 



Spolupracujeme na novém seriálu na Primě: Jak šetřit energie a peněženku

Diskutovat (0)