Spolupracujeme na novém seriálu na Primě:
Pozor na podvodníky


13. 11. 2014  00:37     Miroslav Zeman     komentáře (0)

ČTVRTEČNÍ SERIÁL - PRIMA RÁDCE - 12. DÍL: Patrik Nacher a náš server www.BankovniPoplatky.com se podílí na novém seriálu o financích na webu iPrima, který má za cíl zvyšovat finanční gramotnost veřejnosti. Vše zábavní a netradiční formou. V textu najdete VIDEO. Přejeme příjemný zážitek.

Spolupracujeme na novém seriálu na Primě: Pozor na podvodníky




U Karla s Martou je už zdánlivě vše bez problémů. Mají co nejlevnějšího dodavatele energií, naučili se dokonce i s energiemi šetřit, ale člověk by nikdy neměl usnout na vavřínech. Nebezpečí se objevuje z venčí a tím nebezpečím jsou podobním prodejci, kteří nabízejí nejrůznější služby či zboží, které však není tak výhodné jak tvrdí. Podobní prodej dokonce některé obce či města přímo omezují a zakazují ho. Metody těchto prodejců jsou často velmi pochybné a zavánějí spíše nátlakem.

VIDEO: CELÝ DVANÁCTÝ DÍL SERIÁLU MŮŽETE ZHLÉDNOUT ZDE!

podomci

Pokud vás totiž někdo vyruší přímo doma a mezi dveřmi vám nabízí nějaký produkt, působí to na mnoho lidí nátlakově a nekomfortně. Lidé nemají možnost si prostudovat související dokumenty, zamyslet se nad výhodností nabídky a někteří slušní lidé se stydí či zdráhají toho "milého" člověka odmítnout. 

nabídky

Ohroženi jsou přitom staří a důvěřivý lidé, kteří nedokáží rozpoznat nebezpečnost tohoto druhu nabídek a případně i posoudit i jejich nevýhodnost. Proto je třeba se co nejvíce takovémuto způsobu nabídek bránit a s těmito lidmi vůbec nejednat. Zcela varujeme před vpuštěním těchto lidí do bytu. Nemusí totiž dojít jen k podpisu nevýhodné smlouvy, což je v tomto případě to nejemnší, ale může dojít i přímému okradení či napadení takto důvěřivého člověka.

Výmluvy

Výmluvy podomních prodejců či podvodníků jsou velmi rafinované a zní často velmi důvěryhodně. Nejčastěji se tito lidé vnutí pod záminkou, že jdou zkontrolovat plyn, odečet měřičů, nebo kontrola údajně nefungujícího topení. Jediným o co jim jde, aby jste podepsali smlouvu na dodávku energií s jiným dodavatelem.

jak se chovat

V tomto případě je dobré se zachovat suverénně a prodejce buď přímo odmítnout, nebo odkázat na to, že si musíte smlouvu prostudovat či porovnat s jinými dodavateli. V takovém případě už prodejce často znovu ani nepřijde. Hlavní poučkou však je, nikdy nic hned NEPODEPISOVAT!

VÝPOVĚ

I v případě, že jste již nějakou smlouvu podepsali, nemusí být nic ztraceno. Na odstoupení od smlouvy máte většinou 14 dnů ode dne začátku odběru energie, nikoliv od podpisu smlouvy.

 VYHRAJTE AŽ 25 000 KORUN A ZŮČASTNĚNTE SE SOUTĚŽE STUDENTŮ VYSOKÝCH A STŘEDNÍCH ŠKOL - IDEÁLNÍ BANKA 21. STOLETÍ. MŮŽE SE JEDNAT O VÁŠ NEJVYŠŠÍ HODINOVÝ VÝDĚLEK VE VAŠEM ŽIVOTĚ!

Ideální banka logo

 



Spolupracujeme na novém seriálu na Primě: Pozor na podvodníky

Diskutovat (0)