Spolupracujeme na novém seriálu na Primě:
Jak je to s povinným ručením?


20. 11. 2014  00:17     Miroslav Zeman     komentáře (0)

ČTVRTEČNÍ SERIÁL - PRIMA RÁDCE - 13. DÍL: Patrik Nacher a náš server www.BankovniPoplatky.com se podílí na novém seriálu o financích na webu iPrima, který má za cíl zvyšovat finanční gramotnost veřejnosti. Vše zábavní a netradiční formou. V textu najdete VIDEO. Přejeme příjemný zážitek.

Spolupracujeme na novém seriálu na Primě: Jak je to s povinným ručením?




Karel s Martou překonali problémy s hypotékou, problémy s dodaveteli energií, ubránili se podvodníkům a nyní stojí před další výzvou. Snaží se ušetřit na povinném ručení za svůj automobil. Povinné ručení je přitom nutné a každý provozovatel automobilu ho musí mít uzavřené ze zákona. Pokud svou povinnost poruší, nastupují velmi brzy velmi nepříjemné a vysoké postihy. Navíc takový člověk v případě nehody musí uhradit veškeré způsobené škody ze svého.

povinné ručení

CELÉ VIDEO S POŘADEM - 13 DÍLEM SI MŮŽETE PŘEHRÁT ZDE!

Povinné ručení je přitom produktem u kterého je velká konkurence a široká nabídka včetně nejrůznějších doprovodných služeb. Právě u těchto různých doplňkových služeb bychom měli být obezřetní a dobře zvažovat, zda tyto služby vůbec potřebujeme. V opačném případě totiž tyto platby zvyšují náklady na povinné ručení. Pro sjednání povinného ručení tedy můžeme využít nejrůznějších srovnání dle ceny, rozsahu pojištění apod.

Ačkoliv se jinak celkové pojištění u povinného ručení zvyšuje z důvodu vysokých nákladů pojišťoven s proplácením plnění z nehod, stále je prostor pro úsporu formou změny pojišťovny.

jak vybírat pr

I přesto je nutné vybírat nejvhodnější povinné ručení nikoliv jen podle ceny, ale podle jeho vlastností a v zásadě i dle poměru nabídky a kvality vzhledem k jeho ceně.

změny

Měli bychom se tak zamyslet nikoliv jen nad cenou, ale také nad limitem pojistného plnění, pokud často a pravidelně jezdíme. Důvodem je zvýšení náhrad za způsobené škody dle Nového občanského zákoníku.

Kombinace pojištění

Povinné pojištění je také dobré kombinovat s havarijním pojištěním, kde můžeme opět dosáhnout snížení celkové ceny oproti sjednání těchto služeb jednotlivě. Platí přitom, že havarijní pojištění je skutečně nutné a potřebné u nových automobilů. U více ojetých automobilů s minimální cenou už havarijní pojištění efektivní moc není.

Jak změnit

Pokud se přece jenom rozhodneme pojišťovnu změnit, pak nesmíme zapomenout informovat o této skutečnosti svou dosavadní pojišťovnu a zaslat jí výpověď. V opačném případě by nám mohl vznknout zbytečný dluh a pojištění bychom platili duálně.

DALŠÍ DÍLY NAŠEHO SERIÁLU PRIMA RÁDCE NALEZNETE ZDE!

 



Spolupracujeme na novém seriálu na Primě: Jak je to s povinným ručením?

Diskutovat (0)