Spolupracujeme na novém seriálu na Primě:
Tentokrát o hypotékách


09. 10. 2014  00:53     Miroslav Zeman     komentáře (0)

ČTVRTEČNÍ SERIÁL - PRIMA RÁDCE - 7. DÍL: Patrik Nacher a náš serveru www.BankovniPoplatky.com se podílí na novém seriálu o financích na webu iPrima, který má za cíl zvyšovat finanční gramotnost veřejnosti. Vše zábavní a netradiční formou. V textu najdete VIDEO. Přejeme příjemný zážitek.

Spolupracujeme na novém seriálu na Primě: Tentokrát o hypotékách




Hypoteční úvěry jsou stále velmi populární. Lidé tak mohou získat do vlastnictví nemovitost a to dříve, než by si na ní našetřili. Hypoteční úvěry nám tak umožňují splnit si sen dříve než zestárneme. Hypotéky ale nepřináší jen radost, ale také nemalé povinnosti a často i starosti. Jedná se o velmi dlouhé úvěry, často na desítky let, kdy se může náš život i sociální situace dostat do nejrůznějších problémů, které jsme dříve nemohli přepokládat. Jak se s možností hypotéky a znalostmi o ní vyrovnají Marta s Karlem?

hypotéka

CELÝ DÍL SI MŮŽETE PROHLÉDNOU ZDE!

Je nutné hned na úvod říci, že hypotéka je jedním z mála skutečně smysluplných a hodnotných úvěrů. Nejedná se jen o možnost vytáhnout lidem peníze z kapes formou úroků za zbytné věci, ale především se zde přináší určité hodnoty, které jsou trvalé a přesahují i délku této specifické půjčky. Byť už samotná délka hypotéky může trvat i desítky let.

hypotéka výhody

Jaké jsou výhody hypotéky:

1) Jeden z mála opravdu smysluplných úvěrů

2) Investice do vlastního

3) Investice do trvalé hodnoty

hypotéka rizika

Rizika hypotéky:

1) Úvěr na velmi dlouhou dobu, která může představovat i 20 nebo 30 let

2) Při nesplácení můžete o svůj byt či dům snadno přijít

hypotéka rezerva

Riziko ztráty bydlení při nesplácení je přitom u hypotéky normální a zástava vaší nemovitosti tak přestavuje pro banku zajištění její pohledávky. Hypotéka tedy může předtavovat jak riziko pro vás, tak riziko pro banku, takže ta se musí chránit právě zástavou vašeho bytu.

U hypotéky bychom neměli z výše uvedených důvodů zapomínat na jednu důležitou věc a tou je nutnost mít finanční rezervu. Tato rezerva je především pro případ zhoršení finanční situace. Každému se v průběhu doby může stát, že přijde o práci, nebo o zakázky a je tak nutné mít rezervu pro splácení hypotéky po určitou nutnou dobu, než se naše situace zlepší. Rezerva by měla představovat minimálně šest měsíčních splátek.

Další díly našeho seriálu naleznete ZDE!



Spolupracujeme na novém seriálu na Primě: Tentokrát o hypotékách

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16519505856

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,1550
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4670
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8270
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3610
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,6875
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4000
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0552
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více