Spořicí státní dluhopisy lze koupit v pobočkách České spořitelny


26. 09. 2011  12:19     TZ ČS     komentáře (0)

Ministerstvo financí České republiky (MFČR) vydá k 11. listopadu 2011 spořicí státní dluhopisy, které si klienti budou moci pořídit i ve všech pobočkách České spořitelny – v 77 vybraných pobočkách vždy, v ostatních pobočkách ČS pouze za přítomnosti speciálně vyškoleného privátního poradce. MFČR nabídne tři typy dluhopisů – diskontovaný, kuponový a reinvestiční. Nominální hodnota všech typů dluhopisů je 1 Kč a minimální objem nákupu je 1 000 kusů, maximální objem není omezen.





  • Spořicí státní dluhopisy (SSD) lze koupit v pobočkách České spořitelny, a to bez jakýchkoliv poplatků
  • Ministerstvo financí ČR nabízí všechny tři druhy spořicích dluhopisů – diskontovaný, kuponový a reinvestiční ve splatnostech jeden rok a pět let
  • Nominální hodnota všech typů dluhopisů je 1 Kč, minimální objem nákupu je pak 1 000 kusů, splatnost jednoletá (výnos 2 % p.a.) a pětiletá (výnos stoupající po jednotlivých letech od 0,85 % p.a. až po 6 % p.a. v posledním roce)
  • Zdarma: zřízení a vedení majetkového účtu, předčasné i řádné splacení, výplata úrokového výnosu, výpis z majetkového účtu

.

Spořicí státní dluhopisy patří k nejbezpečnějším, konzervativním způsobům spoření a přináší garantovaný úrokový výnos jednoletého SSD (výnos 2 % p.a.) a pětiletého SSD (výnos stoupající po jednotlivých letech od 0,85 % p.a. až po 6 % p.a. v posledním roce).

Dluhopisy jsou určeny pro tuzemské fyzické osoby, občanská sdružení, nadace a nadační fondy, registrované církve a náboženské společnosti, obecně prospěšné společnosti a zahraniční neziskové společnosti. Za pořízení dluhopisů klient neplatí žádný poplatek, uhradí pouze jejich kupní cenu. Zřízení i vedení majetkového účtu je zdarma, stejně jako změna osobních údajů klienta. Zdarma je také připsání spořících státních dluhopisů na majetkový účet, výplata i reinvestice úrokového výnosu, předčasné i řádné splacení a výpis z majetkového účtu (k datu emise, při reinvestici úrokového výnosu, při předčasném splacení a při řádném splacení spořícího dluhopisu).

Klienti si budou moci pořídit všechny tři typy spořicích státních dluhopisů – jednoletý diskontovaný, pětiletý kuponový a pětiletý reinvestiční. U diskontovaného dluhopisu je úrokový výnos dán rozdílem mezi jeho nominální hodnotou a výší pořizovací ceny, u kuponového dluhopisu se úrokový výnos bude vyplácet vždy k 11. listopadu daného roku
a u reinvestičního dluhopisu se úrokový výnos k 11. listopadu daného roku automaticky reinvestuje, tzn. klientovi jsou na jeho majetkový účet připsány další spořicí státní dluhopisy. Datum splatnosti diskontovaného dluhopisu je 12. listopadu 2012, kuponového i neinvestičního pak 11. listopadu 2016. Spořící státní dluhopisy jsou zatíženy standardní 15% srážkovou daní.

Bližší informace klienti najdou na www.sporicidluhopisycr.cz [nové okno] a na www.csas.cz včetně seznamu 77 vybraných poboček ČS [nové okno], ve kterých bude možné spořicí státní dluhopisy kdykoli nakoupit.



Spořicí státní dluhopisy lze koupit v pobočkách České spořitelny

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16427951216

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2350
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,6060
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8235
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3795
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,8270
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4100
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0710
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více