Spořitelna Raiffeisen má nového šéfa.


21. 01. 2008  12:38     vem     komentáře (0)

Raiffeisen stavební spořitelna má nového předsedu představenstva a generálního ředitele. Stal se jím dosavadní místopředseda představenstva a náměstek generálního ředitele Jan Jeníček. Ve funkci vystřídal Kurta Matouschka, který odstoupil ze zdravotních důvodů.






Jeníček nastoupil do Raiffeisen stavební spořitelny v roce 2001. V pozici místopředsedy představenstva a náměstka generálního ředitele byl odpovědný za finanční úsek, zejména za řízení účetnictví, lidských zdrojů a všeobecnou správu. Svou pracovní kariéru zahájil v První americko-české pojišťovně, ve které působil od jejího vzniku na pozici finančního ředitele.
V nové funkci bude jeho hlavním úkolem pro letošní rok rozšíření obchodní sítě a s tím související růst počtu nových smluv o stavebním spoření.
Raiffeisen stavební spořitelna půjčila loni klientům na bydlení více než sedm miliard korun, meziročně o téměř 29 procent více. Počet nových uzavřených smluv přesáhl 109 tisíc.
"Loňský rok přinesl mnoho změn a zároveň prověřil, jak jsme schopni na tyto změny reagovat. V roce 2007 jsme dosáhli výrazného nárůstu v počtu nových smluv i v objemu navýšení cílových částek, uvedl Jeníček.
Významnou událostí pro spořitelnu byla loni akvizice HYPO stavební spořitelny. Ve znamení fúze bude podle Jeníčka i letošní rok.
"Rád bych využil všech svých pravomocí i svého vlivu k tomu, abychom v co nejkratší době sloučily obě stavební spořitelny v jednu," řekl. Podmínkou sloučení je schválení ze strany ČNB a ÚOHS. Rozhodnutí o schválení akvizice se očekává do konce ledna 2008.
Kdo je Jan Jeníček (39 let) Vystudoval Vysokou školu ekonomickou v Praze v oboru ekonomika průmyslu. Je ženatý a má dvě děti. Mezi jeho zájmy patří sport, především házená.


Spořitelna Raiffeisen má nového šéfa.

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

12580662256

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

300


ČÍSLO TÝDNE - 300 právě tolik miliard korun odeslaly tuzemské společnosti svým zahraničním vlastníkům ve formě dividend. Většina zisku těchto firem tak skončila v zahraničí.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,3060
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4400
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8760
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5935
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0060
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4250
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0918
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více