Sportovci vydělané peníze investují, příkladem je basketbalista Balvín


28. 11. 2019  03:52     Tisková zpráva     komentáře (0)

Čeští sportovci mají chuť investovat do společností podnikajících v oblasti online technologií. Především se jedná o fotbalisty a basketbalisty, kteří operují s volnými prostředky v řádu milionů korun. Při vhodné investici se jim peníze vydělané sportem zhodnotí a neleží jen v bance s minimálním úrokem.

Sportovci vydělané peníze investují, příkladem je basketbalista Balvín




Sportovce lákají zejména internetové společnosti a obecně start-upy. K investici většinou vyhledávají kompetentní správce kapitálu nebo kapitálové fondy.

Jedním z investorů je i hvězda českého basketbalu a pivot reprezentace Ondřej Balvín hrající ve španělské lize za tým BilbaoBasket. „Se svým investičním poradcem vidím velký potenciál na poli e-commerce a v internetových společnostech. S lidmi z týmu LEVERAGE jsme si sedli a už spolupracujeme přes rok, během čehož jsem si spolupráci ověřil a postupně kapitál ve fondu zvyšuji,“ uvedl Balvín. Pro něj i jiné sportovce je cílem vybudovat portfolio aktiv, které mu zajistí zhodnocení majetku a další příjem, zatímco se věnuje tomu, v čem vyniká, což je basketbal.

„K 1. lednu 2020 budou mít sportovci v našem fondu přes deset procent všech investic. Jedná se právě zejména o fotbalisty a basketbalisty,“ uvedl Matěj Boruta, jeden ze zakladatelů skupiny LEVERAGE, která vlastní například významný podíl v internetovém tržišti Aukro nebo ve firmě Luigi`s Box.

Podnikání sportovců není žádnou novinkou. Současná generace namísto vlastního podnikání volí vhodného investičního partnera. „Sportovce nejvíce zajímá investiční tým, oblast investic a potenciál zhodnocení, které je u nás 15 až 30 procent ročně. Líbí se jim také naše zaměření na oblast internetových společností, kde vidí dlouhodobý potenciál,“ uvedl Boruta.

Podle něj sportovci nemají tendence budovat vlastní firmy úplně od nuly. Řada z nich se v tomto směru spálila. „Současná generace sportovců má zájem o online společnosti a hledá spolehlivého a kompetentního partnera, se kterým by se do daného odvětví pustila,“ uvedl Boruta. Podobně je tomu i v zahraničí, kde kromě sportovců investuje do online společností také řada celebrit včetně hollywoodských herců. Například Ashton Kutcher investoval do realitního start-upu Airbnb, Will Smith do start-upu z oblasti zdravotnictví BioBeats, či Leonardo DiCaprio do start-upu Casper, který se zaměřuje na vše ohledně spánku.



Sportovci vydělané peníze investují, příkladem je basketbalista Balvín

Diskutovat (0)


Vinou spících peněz na neúročených účtech Češi od počátku roku přišli o

32136948328

Devizová kalkulačka

Vypočítat

Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2310
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,2130
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8350
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5375
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,1440
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,3850
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0736