Sportovní klub vozíčkářů Praha převzal v Era světě nový handbike


08. 03. 2013  11:17     tz     komentáře (1)

Vybavení Sportovního klubu vozíčkářů Praha se rozrostlo o nový handbike, který bude využíván na letních sportovních akcích. Prostředky na speciální kolo pro handicapované cyklisty byly s finanční podporou značky Era vybrány ve sbírkovém projektu běžce Reného Kujana, který loni na podzim za třicet dnů jako první na světě oběhl ostrovní stát Island.

Sportovní klub vozíčkářů Praha převzal v Era světě nový handbike




Neuvěřitelných 1340 kilometrů a 144 tisíc vybraných korun na charitativní účely. Takový je výsledek splněného snu Reného Kujana, jehož nápad na realizaci projektu „Jeden muž - třicet maratonů - třicet dní“ finančně podpořila značka Era a pomohla tak k zakoupení handbiku pro pražský Sportovní klub vozíčkářů. „Snad se nám tímto darem podaří přivést k aktivnímu životu další hendikepované sportovce. Oběhl jsem Island a oběhl bych celý svět, bylo-li by tímto způsobem možné zvednout byť jen jediného člověka z vozíku,“ říká maratónský běžec René Kujan. „Era vždycky chtěla odbourávat ze společnosti bariéry a tento sbírkový projekt jsme podpořili právě proto, abychom svým slovům dostáli. Hendikepovaní by měli mít ty samé možnosti jako zdraví lidé, sportovní příležitosti nevyjímaje,“ vysvětluje zapojení značky Era manažerka společenské odpovědnosti Jitka Švejcarová.

„My jsme byli Reného výkonem ohromeni, stejně tak jako výjimečnou solidaritou, kterou lidem s hendikepem prokázal“ uvádí předseda SKV Praha Bohuslav Hůlka a dodává: „René oběhl Island jako Spojenec sportovců na vozíku. Spojenci jsou lidé z řad široké veřejnosti, kteří věnují SKV Praha svůj sportovní výkon a v závislosti na něm malou finanční částku, např. 1 Kč za každý uběhnutý kilometr. Podpořit nás mohou jakýmkoli sportem v jakémkoli rozsahu. Běh kolem Islandu není podmínkou.“

Také Reného cesta za snem je výsledkem úspěšného boje s nepřízní osudu. Následkem těžké autonehody nejprve ležel se čtyřmi titanovými šrouby v páteři připoután na lůžku a odkázán na pomoc okolí. Postupem času byl schopen pohybovat se o berlích a k úplnému zotavení vedly chvíle strávené v Rehabilitačním ústavu Kladruby.



Sportovní klub vozíčkářů Praha převzal v Era světě nový handbike

Dík patří i dalším Spojencům
Reného na jeho cestě podpořilo celkem 65 lidí a 3 organizace, kteří nám posílali finanční příspěvky ...
Diskutovat (1)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15454059024

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2630
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7210
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8170
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,4815
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0370
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4200
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0782
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více