STAN může udělat vůči Pirátům pravé gesto. Vzdát se mandátů ve prospěch Pirátů


18. 10. 2021  00:20     Miroslav Zeman     komentáře (0)

VOLEBNÍ OKÉNKO: Starostové dostali na úkor Pirátů díky kroužkování do Sněmovny rekordní počet svých poslanců. Kroužkování či přesněji „výběr správného kandidáta“ přitom bylo předmětem kampaně mnoha starostenských kandidátů. Kdyby STAN záleželo skutečně na důvěře a napravení situace, mohli udělat jednoduché gesto. Někteří poslanci, které voliči za STAN vykroužkovali, se mohli vzdát mandátu ve prospěch Pirátů.

STAN může udělat vůči Pirátům pravé gesto. Vzdát se mandátů ve prospěch Pirátů




Jednoduché, efektivní, důvěryhodné. Starostové mohou udělat gesto, kterým naplní své dohody s Piráty a napraví podraz mnoha svých kandidátů z kampaně. Stačí aby vyzvali své poslance, kteří se dostali dopředu díky kroužkování vyzvali ke složení mandátu. Díky tomu by na jejich místo nastoupili Pirátští kandidáti jako náhradníci, kteří skončili před branami Sněmovny. Velmi jednoduché a férové řešení celé velmi nepříjemné a nespravedlivé situace.

Již se v médiích objevily důkazy, že STAN Piráty jednoduše podrazila. Dělali to velmi nenápadně, v rámci propagace svých kandidátů, kteří byli kousek od volitelných míst. Voliči byli jakoby mimochodem vyzýváni k tomu aby vybrali toho správného kandidáta, kterého znají z měst a obcí. Jinde se zase přímo vyzývalo k výběru schopného člověka z radnice, kterým byl mimochodem právě kandidát ze STAN, který oslovoval prostřednictvím novin či letáků občany. Tím správným kandidátem rozhodně neměl být nikdy kandidát za Piráty. 

Je tak spíše ohromující, když Piráti a jejich předseda přebral nekriticky názor, že za vykroužkováním Pirátských kandidátů stojí kampaň konkurentů, tedy zejména ANO a SPD, což je zcela nesmyslný a nelogický argument. Lidi, kteří by se lekli negativní kampaně by vůbec koalici PirSTAN nevolili a měli alternativu v koalici SPOLU. Určitě by nešli volit nedůvěryhodné Piráty s tím, že zakroužkují pouze kandidáty STAN. Vedení Pirátů chce odvést pozornost od zásadní chyby, kterou na začátku udělali kdy měli počítat, že známější tváře a jejich vliv na komunál a blízkost k lidem umožní méně známé Pirátské kandidáty jednoduše vykroužkovat. Kromě toho ještě tomu kandidáti STAN vydatně podprahově pomáhali a prokazatelně ke kroužkování voliče vyzývali.

Pokud je skutečně zástupcům STAN a panu Rakušanovi upřímně Pirátů líto, a chce ctít dohody, může to udělat velmi snadno. Nechť minimálně vyzve své posunuté poslance za STAN, aby se vzdali mandátu ve prospěch Pirátů, protože jimi obsazené místa měla Pirátům dle dohod připadnout. Velmi zajímavé je, že k tomuto gestu nevyzval své koaliční partnery sám pan Bartoš jako předseda Pirátů. Je vidět, že Piráti jsou v defenzivě a snaží se za každou cenu dostat do vlády a dosáhnout aspoň nějakého zoufalého úspěchu. Pomíjejí přitom fakt, že byli podvedeni, bez snahy o skutečnou nápravu. Ostatně k čemu Pirátům budou ministerstva, když budou závislí na vůli ostatních stran, bez jakékoliv reálné síly a vlivu, aby prosazovali svůj program ve vládě. To může být spíše cesta do pekel.



STAN může udělat vůči Pirátům pravé gesto. Vzdát se mandátů ve prospěch Pirátů

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16222580752

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2610
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,6690
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8540
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3485
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,9780
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4200
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0765
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více