Startuje třetí ročník soutěže Era Starosta roku


31. 05. 2011  18:36     Denisa Salátková     komentáře (0)

Po necelém roce se 1. června rozbíhá další ročník atraktivní soutěže Era Starosta roku. Obyvatelé malých obcí budou moci až do 5. září nominovat svou starostku či starostu, kteří se dle jejich názoru výrazně zasazují o rozvoj spravované obce. Vítěz získá 250 000 korun do obecního rozpočtu a navíc tradiční Rychtářské právo, symbol dobrého vedení obce. Soutěž společně organizují Poštovní spořitelna a Nadace VIA, mediálním partnerem je již tradičně Deník.





„Za dva roky fungování soutěže jsme obdrželi celkem 432 nominací, což svědčí o velkém zájmu lidí ocenit své starosty a poděkovat jim tak za dobře odváděnou práci. Být ve funkci starosty je určitě složitá a velice náročná práce, která bývá navíc často nedoceněná. Touto soutěží se snažíme vyslovit veřejné uznání za kvalitní práci starostek a starostů malých obcí,“ říká Lenka Machovcová, manažerka SME Poštovní spořitelny.      Soutěž je určená starostům obcí do 2 000 obyvatel. Nominaci musí podepsat nejméně 20 lidí trvale nebo přechodně žijících v dané obci. Kromě základních údajů o obci (jméno, velikost) a o starostovi, je potřeba v přihlášce popsat, jak se po dobu starostování přihlášeného změnil život v obci a čím konkrétně k tomu nominovaný přispěl.   Podmínky nominace kandidátů do soutěže budou vycházet z dobrých zkušeností z minulých ročníků, podrobné informace budou k dispozici od 1. června na internetových stránkách www.nadacevia.cz
a www.postovnisporitelna.cz.   „Dobře fungující samosprávy menších obcí jsou pro rozvoj občanské společnosti stejně důležité jako neziskové organizace a aktivní občané. Proto máme v Nadaci VIA velkou radost, že naše spolupráce s  Poštovní spořitelnou pokračuje i v letošním roce,“  uvedla Markéta Krausová, projektová manažerka Nadace VIA.       Soutěž „Era Starosta roku“ probíhá v rámci programu podpory projektů zaměřených na komunitní rozvoj, který vyhlašují ČSOB a Poštovní spořitelna ve spolupráci s Nadací VIA. Poštovní spořitelna je součástí Československé obchodní banky, a. s.


Startuje třetí ročník soutěže Era Starosta roku

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15662735376

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2670
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7180
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8355
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5095
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,1005
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,3900
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0773
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více