Stavební spořitelny letos rozpůjčují nejvíc za posledních 5 let


14. 12. 2015  00:19     Miroslav Zeman     komentáře (0)

Stavební spořitelny letos budou atakovat hranici 50 miliard poskytnutých úvěrů a zřejmě tak zaznamenají v úvěrové oblasti nejsilnější prodeje za posledních pět let. K nárůstu zájmu přispívají především historicky nejnižší úrokové sazby.

Stavební spořitelny letos rozpůjčují nejvíc za posledních 5 let




Stavební spořitelny se vezou na velkém zájmu o úvěry na bydlení ze strany svých klientů. K velkému zájmu o úvěry na bydlení přispívají nejen nízké úrokové sazby, které kopírují pokles úroků u hypoték, ale také snižující se nezaměstnanost, růst mezd zaměstnanců a stabilní ceny starších i nových nemovitostí.

Rekordní tak letos nebudou jen objemy hypotečních úvěrů, ale také objemy úvěrů ze stavebního spoření. Platí přitom, že výhodné podmínky úvěrů na bydlení budou platit i po celý příští rok. Situace na trhu úvěrů je velmi pozitivní. V ekonomice je velké množství finančních prostředků, které se banky, ale i stavební spořitelny snaží co nejvíce uplatnit na trhu. Právě půjčky na bydlení jsou velmi lukrativním a z hlediska stavebních spořitelen nejdůležitějším zdrojem zisku.

K výhodnosti a dostupnosti úvěrů od stavebních spořitelen přispívá i vysoká konkurence v tomto segmentu. Stavební spořitelny tak průběžně snižují úrokové sazby, nabízejí svým klientům nejrůznější bonusy v podobě věcných cen, odpuštění poplatku za uzavření smlouvy apod. Zájem o produkty stavebních spořitelen podporuje i stále velký zájem o stavení spoření, které láká ke stavebním spořitelnám stále nové klienty, kteří pak logicky využívají úvěrových služeb těchto institucí. 

Letošní hranice 50 miliard poskytnutých úvěrů ze strany stavebních spořitelen se tak může příští rok o několik miliard korun ještě zvýšit a překonat tak letošní rekord. Stavební spořitelny mají k tomuto cíli velmi dobře nakročeno.

POJĎTE ROZHODNOUT O SVÉ NEJVSTŘÍCNĚJŠÍ BANCE A OZNÁMKUJTE SVOU BANKU V UNIKÁTNÍM HODNOCENÍ PRVNÍHO KLIENTSKÉHO RATINGU BANK GEEN VSTŘÍCNÁ BANKA ZDE!

geen_vstricna



Stavební spořitelny letos rozpůjčují nejvíc za posledních 5 let

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16429104816

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2350
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,6060
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8235
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3795
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,8270
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4100
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0710
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více