Studenti chtějí vedení a zřízení účtu zdarma


17. 12. 2008  12:20     Irena Zatloukalová     komentáře (0)

Průzkum ČSOB ukázal, že vysokoškolští studenti při výběru bankovního konta považují za nejdůležitější možnost zřízení a vedení účtu zdarma.





Průzkum ČSOB ukázal, že vysokoškolští studenti při výběru bankovního konta považují za nejdůležitější možnost zřízení a vedení účtu zdarma. Rozhodující jsou pro ně i bezplatné výběry z bankomatu a poskytnutí platební karty ke kontu. Vyplývá to z průzkumu, který ČSOB provedla mezi více než 6 tisíci studentů 26 vysokých škol v 9 českých a moravských univerzitních městech. „Jako další, čtvrtý, nejdůležitější parametr označili studenti možnost používání elektronického bankovnictví a následovaly i příchozí platby zdarma. ČSOB Studentské konto Plus tak splňuje zásadní požadavky vysokoškoláků,“ doplňuje výsledky ankety Martin Eyberger, výkonný manažer řízení segmentu Platební komfort ČSOB. Jak z průzkumu dále vyplynulo, 95 % studentů z Jihomoravského kraje a 78 % z Jihočeského kraje, si své studentské konto vybírá především podle výše poplatků za jednotlivé bankovní služby. V Královehradeckém, Libereckém a Olomouckém kraji se na tyto parametry ohlíží jen 38 % studentů.   Dalším faktorem, který u studentů hraje při zřizování studentského konta výraznou roli, jsou benefity typu internetového přístupu k účtu nebo slevy na osobní pojištění. Ale i zde se najdou rozdíly mezi jednotlivými kraji. Zatímco 42 % brněnských studentů by si bez podobných výhod konto nezřídilo, 93 % pražských studentů by jejich absence příliš nevadila.   „Průzkum potvrdil, že jsme se při tvorbě Studentského konta Plus vydali správným směrem,“ říká Martin Eyberger a doplňuje: „ČSOB Studentské konto Plus totiž splňuje všechny parametry, které vysokoškoláci považují při výběru toho pro sebe správného účtu za rozhodující“. Zřejmě i proto se podzimní kampaň ČSOB setkala s velkým zájmem. Studenti si během ní zřídili tisíce nových studentských kont.   „Chtěli jsme studentům ukázat, že jsme pro ně kvalitním, férovým a spolehlivým partnerem, který jim pomůže na cestě za úspěchem v jejich profesním životě,“ popisuje přístup ČSOB k podzimní marketingové kampani Martin Eyberger, výkonný manažer řízení segmentu Platební komfort ČSOB. „Studenti ocenili, že se k nim nechováme jako k teenagerům, ale jako k budoucím profesionálům. Velmi živě se zajímali o všechny parametry Studentského konta Plus, čímž prokázali svou ekonomickou zralost.“ Kampaň ČSOB byla zaměřena na vybranou skupinu studentů: budoucí právníky, doktory, IT odborníky a ekonomy.   ČSOB Studentské konto Plus nabízí svým uživatelům většinu služeb zcela zdarma. Studenti si navíc mohou vybrat vlastní design na svou embosovanou platební kartu a využít kontokorent ve výši 20 tisíc korun. Pro zřízení SK+ stačí předložit potvrzení o studiu pouze jednou za celou dobu studia. SK+ je určeno pro mládež, studenty středních a vysokých škol ve věku od 15 do 28 let.



Studenti chtějí vedení a zřízení účtu zdarma

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

12610894816

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

300


ČÍSLO TÝDNE - 300 právě tolik miliard korun odeslaly tuzemské společnosti svým zahraničním vlastníkům ve formě dividend. Většina zisku těchto firem tak skončila v zahraničí.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,3060
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4400
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8760
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5935
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0060
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4250
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0918
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více