Světluška podpořila setkání rodin nevidomých dětí


11. 04. 2011  10:08     Marek Zeman     komentáře (0)

Díky finanční podpoře v rámci projektu Světluška, jehož generálním partnerem je finanční skupina AXA, proběhlo v Jičíně setkání rodin nevidomých dětí, které chodí do běžných škol. Těm také Světluška přispívá na asistenta, výrobu speciálních pomůcek nebo přepis učebnic.





„Během našeho již šestiletého partnerství jsme projektu Světluška věnovali již více než 10 milionů korun a nejlepší pocit vždy máme, když se dozvídáme o konkrétních případech dětí, které se mohou lépe zapojit do běžného života,“ uvedl Marek Zeman, ředitel PR a komunikace finanční skupiny AXA.   Integrace na běžné základní škole není pro nevidomé děti ani jejich rodiny vůbec jednoduchá. Na rozdíl od svých vidících spolužáků totiž nevidomé děti potřebují speciální učebnice, pomůcky a pomoc asistenta., na které jim Světluška přispívá. Na společných setkáních si rodiny nevidomých dětí mohou vyměňovat zkušenosti a navzájem se podpořit.   Setkání rodin Asociace rodičů a přátel dětí nevidomých a slabozrakých v Jičíně podpořila Světluška částkou 100 tisíc korun. Pro šestnáct rodin byl připravený pestrý program – ukázka hmatových učebnic a knih, výstava školních pomůcek a nápadů, dále pak návštěva hmatové výstavy, aquacentra, lezení na horolezecké stěně, večerní besedy pro rodiče a hry pro děti a mnoho dalšího.   AXA a Světluška Skupina AXA je již šestým rokem generálním partnerem projektu Světluška, kterému každoročně daruje 2 miliony korun. Zapojili i zaměstnanci a klienti skupiny AXA, kteří se zúčastnili sbírky do kasiček umístěných na jejích pobočkách a přispěli 25 tisíci korunami. AXA navíc Světlušce pomáhá prostřednictvím dobrovolnické práce svých zaměstnanců, kteří každoročně pomáhají při stavbě Kavárny POTMĚ.   O projetku Světluška Hlavním smyslem Světlušky, projektu Nadačního fondu Českého rozhlasu, je pomáhat lidem s těžkým zrakovým postižením. Prostředky získané z veřejné sbírky a od partnerů jsou rozdělovány neziskovým organizacím a zrakově postiženým jednotlivcům. Součástí projektu je i Kavárna POTMĚ, kterou lze navštívit každý rok vždy v průběhu června na pražském Ovocném trhu. V této kavárně vládne naprostá tma, ve které se jako personál pohybují nevidomí lidé. Každý návštěvník si zde může vyzkoušet, jak vnímají svět zrakově postižení, a zároveň si vychutnat výbornou kávu.


Světluška podpořila setkání rodin nevidomých dětí

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15729660656

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2560
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7050
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8560
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3735
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0530
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4000
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0756
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více