Talenty ve fintechu se sešly v Praze


10. 10. 2019  11:06          komentáře (0)

Během posledního zářijového týdne se v Praze uskutečnil sedmý ročník mezinárodního fintechového hackathonu Bankathon, do kterého se přihlásilo celkem 27 týmů ze 14 zemí. Týmy měly za úkol vytvořit platební služby, které by zohlednily některé z předem připravených témat a zároveň využily jedno z nabízených bankovních API.

Talenty ve fintechu se sešly v Praze




Ty vycházely ze standardu pro otevřené bankovnictví a jedno takové – Travel Expense Management-, nabídla i společnost Visa, hrdý partner Bankathonu. Visa API (například přehledy zůstatků, nastavení limitů nebo vyhledávání obchodníků) jsou příležitosti pro nejen začínající firmy, jak vytvářet nové propozice či vylepšovat ty stávající, aby mohly své nápady převést na reálné projekty.

Fintechové firmy na trh přinášejí svěží vítr v podobě neotřelých inovací pro přechod uživatelů do digitálního prostředí a jejich podpora je dlouhodobou součástí firemní strategie Visa. Pražský Bankathon byl skvělou příležitostí, jak poznat známé i nastupující talenty a poskytnout jim naše zkušenosti a technologie, které menším firmám pomáhají úspěšně realizovat jejich návrhy pro finanční instituce," řekl Marcel Gajdoš, generální ředitel Visa pro Českou republiku a Slovensko. „Týmy si s integrací Visa API do svých projektů velmi hravě poradily, a to nám udělalo velkou radost. Po 30hodinovém kódovacím maratonu se týmům podařilo zhmotnit zajímavé nápady na platební služby určené pro cestování nebo rodiče a děti. Přesně to jsou příklady projektů, které jsou silným katalyzátorem změn na cestě k bezhotovostnímu prostředí digitálního Česka."



Talenty ve fintechu se sešly v Praze

Diskutovat (0)