Tisková zpráva k 6. ročníku soutěže ZLATÁ KORUNA


07. 04. 2008  19:26     Jaroslav Brož     komentáře (0)

V soutěži Zlatá koruna se nehodnotí banky, pojišťovny nebo jiné finanční ústavy, ale jejich produkty, které nabízejí zákazníkům.





Za účasti náměstka ministra financí Milana Šimáčka a finančního arbitra České republiky Františka Klufy se v pondělí v Praze konala tisková konference k právě probíhajícímu 6. ročníku soutěže Zlatá koruna. Přítomni byli dále Pavel Uzel, předseda představenstva společnosti OVB Allfinanz, a.s., která je generálním partnerem soutěže a Pavel Doležal, ředitel soutěže Zlatá koruna. Záštitu nad letošním ročníkem soutěže převzal ministr

financí ČR Miroslav Kalousek.

 

V soutěži Zlatá koruna se nehodnotí banky, pojišťovny nebo jiné finanční ústavy, ale jejich produkty, které nabízejí zákazníkům. Má tedy mnohem blíže k spotřebitelům, hlavně proto, že jim usnadňuje orientaci a rozhodování při konkrétním nákupu finančních produktů a služeb. Jak na setkání s novináři uvedl náměstek ministra financí Milan Šimáček, „Zlatá koruna občany motivuje, aby se více zajímali o vlastnosti jednotlivých produktů a byli schopni porozumět nabídkám finančních společností. Znalost finančních produktů a schopnost orientovat se v nabídce je jedním z pilířů finančního vzdělávání, a tomu svým zaměřením na produktovou oblast Zlatá koruna napomáhá.“

 

Společnost OVB Allfinanz novým generálním partnerem Zlaté koruny

Na tiskové konferenci byl představen nový generální partner Zlaté koruny, kterým je přední finančně poradenská společnost OVB Allfinanz, a.s.. Důvody vstupu OVB Allfinanz, a.s. do projektu Zlaté koruny objasnil předseda představenstva společnosti, Pavel Uzel.

„Neustále sledovat celý finanční trh a nacházet v něm nejlepší finanční produkty je pro zákazníky složité a časově náročné. Do něčeho takového ale vůbec není nutné se pouštět, protože OVB Allfinanz pomáhá najít zákazníkům optimální variantu při řešení jejich finanční situace,“ říká Pavel Uzel. „ I to je důvod, proč společnost OVB Allfinanz spojila své jméno a logo s touto prestižní a výjimečnou akcí finančního světa. Symbolizuje tak spojení finančního poradenství s nejlepšími finančními produkty na českém trhu. Stejně tak, jako tento projekt, pomáhá totiž i OVB Allfinanz, a.s. veřejnosti orientovat se ve světě financí. Pro OVB je to jedna ze dvou hlavních činností. Tou druhou je neustále péče o naše zákazníky. Chceme naše znalosti uplatnit ve prospěch našich zákazníků,“ dodává Pavel Uzel.

 

Pro finanční společnosti je účast v soutěži prestižní záležitostí

Stejně jako v uplynulých ročnících byl ze strany finančních společností i letos o účast v soutěži velký zájem. Do patnácti soutěžních kategorií přihlásilo 61 finančních společností celkem 179 produktů. Do soutěže o hlavní cenu Novinka roku bylo přihlášeno 73 produktů, což je téměř o polovinu více než loni, kdy byla tato cena vyhlášena poprvé.

Produkty přihlášené do soutěže hodnotí jako v minulých ročnících Finanční akademie, nezávislá porota složená z ekonomických odborníků, publicistů a zástupců akademické sféry.

 

Rekordní účast v hlasování o Cenu veřejnosti

Velmi atraktivním se letos stalo hlasování o Cenu veřejnosti. Včerejším dnem bylo ukončeno první kolo, v němž účastníci nominovali produkty do finálového hlasování. Loni se tohoto nominačního kola zúčastnilo na internetu 10 087 hlasujících, v letošním roce 22 485 hlasujících, kteří nominovali celkem 521 finančních produktů. Do finálového kola postoupilo 20 produktů s nejvyššími nominacemi. V tomto druhém kole, které začíná dnes, je možné kromě internetu hlasovat i prostřednictvím SMS zpráv. Hlasování o Cenu veřejnosti bude ukončeno 21. května.

 

Novinkou letošního ročníku je vyhlášení Ceny podnikatelů

Novinka, kterou představil ředitel Zlaté koruny Pavel Doležal, umožňuje podnikatelům, aby sami zvolili nejoblíbenější produkty, které jim banky a ostatní finanční společnosti nabízejí.

„Rozšířením soutěže o tuto hlavní cenu chceme obrátit větší pozornost k produktům pro malé a střední podniky, které tvoří významnou součást celkové nabídky na našem trhu. Cena podnikatelů je reakcí na to, že dosud jsme neměli možnost konfrontovat názory odborníků z Finanční akademie, kteří tyto produkty v soutěži Zlatá koruna hodnotí, s názory samotných jejich uživatelů. Chyběl tu jistý protipól jakým je Cena veřejnosti u produktů pro běžné klienty. Protože i v segmentu produktů pro malé a střední podniky je dnes konkurence velice silná, mohou být výsledky tohoto hlasování pro trh zajímavou informací,“ vysvětluje Pavel Doležal.

V této nové anketě mohou podnikatelé odevzdávat své hlasy na internetových stránkách www.zlatakoruna.info až do 21. května 2008.

 

Další novinkou je rozšíření počtu členů Finanční akademie

Do letošního roku měla Finanční akademie, která produkty přihlášené do Zlaté koruny hodnotí, kolem stovky členů. Letos se jejich počet zvýšil na 260. Finanční akademie má od letošního roku také nového předsedu, kterým se stal finanční arbitr ČR František Klufa.

„Rozšíření Finanční akademie neznamená jen kvantitativní, ale především kvalitativní změnu. Její hlavní význam je v tom, že se ve spolupráci s asociacemi a sdruženími působícími ve finančním sektoru podařilo získat řadu specialistů na jednotlivé segmenty finančního trhu. Byly vytvořeny sekce odborníků, kteří dokonale rozumějí problematice určité části trhu a mohou posuzovat produkty v dané oblasti skutečně kvalifikovaně. Myslím, že jde o výrazný posun, který dále zvýší renomé soutěže,“ říká předseda Finanční akademie František Klufa.



Tisková zpráva k 6. ročníku soutěže ZLATÁ KORUNA

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15565724208

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2620
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7020
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8330
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5365
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,9990
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4050
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0774
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více