Titulem Banka bez bariér 2011 se pyšní ČSOB


10. 11. 2011  07:24     Eva Książczak     komentáře (0)

Druhý ročník kategorie Banka bez bariér, která je součástí ocenění Fincentrum Banka roku 2011, přinesl neočekávané výsledky. Na první příčce se umístila ČSOB, která se loni nedostala ani mezi první tři oceněné. Na dalších místech pak skončily Česká spořitelna a Komerční banka. Organizátorem soutěže je společnost Fincentrum Media, odborným garantem kategorie Banka bez bariér je Konto BARIÉRY.





Během října letošního roku se čtrnáct vozíčkářů vydalo hodnotit bezbariérovost bank v České republice. Bylo hodnoceno 6 největších retailových bank ve všech krajích. Hodnotitelé se zaměřovali především na architektonické bariéry, rozsah služeb internetového bankovnictví, přehlednost webových stránek a v neposlední řadě také na profesionalitu a ochotu personálu těchto bank.

.

Nejčastějšími problémy, s jakými se vozíčkáři setkávají v bankách, jsou například vysoko umístěné čtečky karet, znemožňující vstup do pobočky mimo pracovní dobu nebo vysoko umístěný bankomat. Výjimkou nejsou ani zvonky umožňující otevření zvláštního bezbariérového vchodu na vrcholu schodiště. „Bankovní účty jsou, jako každá virtuální služba, bezbariérové. Banky ale během jednoho roku přišly na to, že je to málo. Poměrně častým problémem jsou stále těžké dveře. Naopak velice kladně bylo hodnoceno internetové bankovnictví, vyzdvihována byla možnost bezplatné návštěvy finančního poradce v místě bydliště. Při osobním jednání na pobočkách se hodnotitelé často setkávali s ostychem, málokdy však už s neochotou,“ říká Božena Jirků, ředitelka Konta BARIÉRY.
.
„ČSOB a Poštovní spořitelna uvedly v České republice na 220 bankomatů s hlasovou aplikací pro nevidomé. Tímto pokračujeme ve svém dlouhodobém programu přinášejícím například zvýhodněné finanční produkty pro handicapované spoluobčany. Jsme moc rádi, že to i sami handicapovaní vnímají jako správnou cestu a určitě v ní budeme pokračovat,“ uvádí Ondřej Škorpil, ředitel Kanceláře představenstva ČSOB.



Titulem Banka bez bariér 2011 se pyšní ČSOB

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

12605095504

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

300


ČÍSLO TÝDNE - 300 právě tolik miliard korun odeslaly tuzemské společnosti svým zahraničním vlastníkům ve formě dividend. Většina zisku těchto firem tak skončila v zahraničí.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,3060
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4400
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8760
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5935
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0060
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4250
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0918
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více