Titulem Era Starosta roku se chce pyšnit přes 200 obcí


19. 09. 2011  10:05     Denisa Salatková     komentáře (0)

Také třetí ročník soutěže Era Starosta roku přilákal spoustu uchazečů. Do uzávěrky 5. září bylo přihlášeno 222 starostů malých obcí, z nichž do konce listopadu vybere odborná komise celkového vítěze. Ten získá čtvrt milionu korun do obecního rozpočtu a také Rychtářské právo. Soutěž společně organizují Poštovní spořitelna a Nadace VIA, mediálním partnerem je Deník.





„Získat titul v této prestižní soutěži má mezi starosty stále větší věhlas. Při každém ročníku Starosty roku evidujeme přes 200 nominací, což považujeme za skvělý výsledek a jsme za něj moc vděční. V drtivé většině případů jde navíc o zcela nové přihlášky. Letošní ročník například přinesl 154 nováčků. Jsou tu však i obce, které chtějí odměnit svého starostu již třetím rokem po sobě,“ říká Lenka Machovcová, manažerka SME Poštovní spořitelny.   

 

Do uzávěrky se nakonec sešlo celkem 222 přihlášek ze všech krajů ČR, samozřejmě s výjimkou hlavního města Prahy. Mezi přihlášenými mají tradičně převahu muži – o titul se letos utká 172 starostů a 50 starostek. Nejvíce aktivní byli obyvatelé Středočeského kraje (37 nominací), naopak nejméně nominací (3) se stejně jako v předchozím ročníku sešlo z Karlovarského kraje.

 

„Můžeme s radostí konstatovat, že v téměř deseti procentech všech obcí České republiky, které se mohou do naší soutěže přihlásit, jsou občané natolik spokojení se správou věcí veřejných, že svého starostu či starostku nominovali. Mezi přihlášenými je letos i řada starostů, kteří nastoupili do funkce teprve v loňském roce,“ říká Markéta Krausová, manažerka projektu Era Starosta roku, Nadace VIA.

 

Došlé nominace nyní posoudí devítičlenná odborná komise, která na základě bodového hodnocení vybere 5 kandidátů postupujících do 2. kola. Členové komise poté navštíví všech 5 finalistů, aby se na místě seznámili s jejich prací a s fungováním obce. K vyhlášení vítězného starosty/starostky, který získá titul Starosta roku a pro svou obec finanční prémii, dojde ve druhé polovině listopadu.

 

Soutěž „Era Starosta roku“ probíhá v rámci programu podpory projektů zaměřených na komunitní rozvoj, který vyhlašují ČSOB a Poštovní spořitelna ve spolupráci s Nadací VIA. Poštovní spořitelna je součástí Československé obchodní banky, a. s.



Titulem Era Starosta roku se chce pyšnit přes 200 obcí

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16484948944

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,1550
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4670
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8270
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3610
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,6875
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4000
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0552
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více