Tleskáme ČSOB, ruší poplatek za vklad na účet


12. 06. 2011  13:02     BankovniPoplatky.com     komentáře (0)

Poplatek za vklad na vlastní účet na přepážce banky se stal nejabsurdnějším bankovním poplatkem roku 2009. Tento poplatek zrušilo již několik bank, nyní se k tomu odhodlala i Československá obchodní banka.





 

Poplatek bude zrušen

Dojde tak od 1. srpna 2011, kdy banka chystá účinnost úpravy retailového sazebníku. “Tento poplatek je skutečně právem označován jako absurdní, protože co jiného by banka měla financovat ze svých úrokových výnosů než to, že jí lidé nosí peníze, které jsou k těmto úrokovým výnosům využívány,“ kvituje rozhodnutí banky analytik Aleš Rod.

Tento klienty neoblíbený poplatek mělo v sazebnících v loňském roce pět bank. Ještě v r. 2010 zmizel ze sazebníku Raiffeisenbank a České spořitelny, a letos tak učiní právě ČSOB. V GE Money Bank mají u konta Genius Active jeden výběr v měsíci zdarma, Poštovní spořitelna změny u vkladu na běžný účet neavizovala.

ĆTĚTE TAKÉ: Raiffeisenbank vrátila klientce poplatek

Co se v ČSOB změní? Za vklad hotovosti na běžný účet dosud ČSOB účtuje devět korun (do objemu jednoho milionu korun za měsíc). Nově bude tato služba pro běžné občany zdarma, beze změny zůstane cena pro podnikatele a firmy. Příplatek 0,1 % z objemu vkladu, pokud vklady během jednoho měsíce přesáhnou jeden milion korun, se pro občany ani podnikatele nemění. Pro obě skupiny bude nově bezplatný vklad hotovosti prostřednictvím bankomatu ČSOB, dosud přijde na šest korun.

ČS: Banka klientovi odpustila poplatek

 

Reakce na zákon

ČSOB od srpna změní i pravidla pro výměnu českých bankovek a mincí jak u občanů, tak u těch, kteří podnikají i firem. Výměna byla dosud bezplatná pouze do 49 kusů (součet přijatých a vydaných bankovek či mincí). Nově se limit zvýší na 100 kusů (o součtu už sazebník nehovoří), musí však jít o platidla stejné nominální hodnoty.

Banka nyní vybírá poplatek od výměny 50 kusů (součet přijatých a vydaných bankovek či mincí), a to dvě procenta z vyměňované částky, minimálně však 100 korun. Stejný poplatek bude od srpna vybírat až od 100 kusů stejné nominální hodnoty.



Tleskáme ČSOB, ruší poplatek za vklad na účet

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15634887472

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2670
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7180
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8355
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5095
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,1005
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,3900
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0773
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více