Představujeme TOP 20 soutěže Ideální banka 2013 - dnes práce na 11. místě!


02. 12. 2013  00:45     BP.com     komentáře (0)

Představujeme vám nejlepší práce soutěže Ideální banka 2013, tedy soutěže, v níž společně s partnerem Air Bank dáváme možnost studentům z celé České republiky prezentovat nápady týkající se moderního bankovnictví. Na 11. místě se umístila práce studentky Kristiny Litvinové. O čem psala? Začtěte se:

Představujeme TOP 20 soutěže Ideální banka 2013 - dnes práce na 11. místě!




V současně době si není možné představit život bez použití produktů, které nám banky nabízejí. Ideální banka je však čistě subjektivní pojem, pojďme si tedy představit, jaké typy klientů může banka mít a jak vypadá ideální banka z jejich pohledu.

Světem hýbe internet a bez něj si lze život dnes již těžko představit. S tím se diverzifikuje i skupina mladých lidí často zaměstnaných v oboru IT. Jejich požadavky jsou značně specifické a dozajista se odlišují od služeb, které by od ideální banky požadovali obchodníci či senioři. Je tak pro ně samozřejmé využívání internetového bankovnictví, ve kterém nekladou důraz jen na bezpečnost v podobě vícefázového ověřování, ale také na jednoduchost, rychlost odezvy, uživatelskou přívětivost a v neposlední řadě i na design. Své peníze a možnost manipulace s nimi chtějí mít na dosah ruky. Častěji je také skloňována potřeba přizpůsobení internetového bankovnictví na mobilní zařízení v podobě chytrých telefonů a tabletů.

Obchodníci naopak shledávají kontakt tváří v tvář se svým osobním bankéřem jako velmi důležitý. Budují vztah s bankou, podobně jako se svými dalšími obchodními partnery. Je pro ně důležitá kvalita a míra komunikace. Pro úspěšný business je nutný přístup k finančním prostředkům, proto považují schopnost banky přizpůsobit se potřebám jejich firmy, jako klíčovou. Jsou ochotni platit i o něco vyšší poplatky za rychlost vyřízení svých požadavků.

Senioři ukládají své životní úspory do bank, kterým věří. Nevyžadují moderní technologie a rychlý přístup jako mladí lidé, ale považují si osobní kontakt s milými lidmi pracující na pobočkách, které jsou lehce dostupné veřejnou dopravou a uvnitř kterých se lze snadno orientovat. Velké fronty raději s jistou dávkou sportovního nadšení absolvují v supermarketech a při návštěvě kamenné pobočky požadují rychlé s osobní jednání.

Novomanželé se na banky obracejí s prosbou o pomoc na začátku jejich společného života. Mají dobrou představu o svém bydlení a hledají partnera, který jim pomůže jejich sen realizovat. Ideální banka jim tak z jejich pohledu vychází vstříc, nezatěžuje je zbytečným papírováním, je flexibilní z hlediska splácení a nenutí je býti právníky při čtení mnohostránkových, těžko pochopitelných smluv, které je zavazují ke věcem, kterým sami nerozumí.

Studenti si chtějí užívat svých, obvykle malých, finančních prostředků. Nechtějí trávit čas prohledáváním webových stránek či tištěných letáků při zakládání svých účtů. Chtějí účet, který se snadno přizpůsobí jejich požadavkům a který je snadno dostupný i v zahraničí. Účet, který si sami nastaví dle svých aktuálních potřeb, bez nutnosti navštěvovat kamenné pobočky.

Všechny typy zákazníků se však v jedné věci shodují. Nechtějí poplatky. Žádné poplatky. Ať už se jedná o osobní či firemní finance, jsou vždy vkládány do rukou banky s důvěrou, že budou lépe využity, než jako bankovky zašité v matraci. Banka má volnou ruku při nakládání s jejich penězi, a tak očekávají protislužbu a ne jen pravidelné oznamování o snižování zůstatku z důvodu dalších nesmyslných poplatků.

Lidé ve svých často hektických životech vnímají rychlost současných bank velmi negativně. Ve světě digitálních peněž je pro ně nepředstavitelné, jak může běžná transakce trvat několik dní, než je zpracována z jednoho účtu na druhý. Většinu českých bank tak považují za zkostnatělé, pomalu se pohybující velryby, které se nemohou, ani nechtějí přizpůsobovat moderním trendům. Ideální banka by měla být proaktivní. Sama hledat ve svých procesech slabá místa a dovolit tak všem typům zákazníků využívat svých služeb jednoduše, rychle a transparentně.

Ideální banka flexibilně reaguje na požadavky svých klientů, je otevřená komunikaci a váží si svých zákazníků. Ideální banka naslouchá, proaktivně optimalizuje své procesy a je otevřená novým technologiím, trendům a názorům.

Pokud by měl být na trhu vybrán jeden zástupce, od kterého by měla být čerpána inspirace, jedná se o společnost Amazon. Její šéf a zakladatel v jedné osobě, Jeff Bezos, založil svůj internetový mega obchod na vztazích se zákazníky i dodavateli. Věří, že úspěšný business lze založit i na investicích s dlouhodobou návratností. Staví zákazníky na první místo a díky tomu se mu podařilo vybudovat během necelých dvaceti let nadnárodní společnost, která ve své oblasti těžko hledá konkurenci.

.

VÝSLEDKY SOUTĚŽE NALEZNETE ZDE!

.



Představujeme TOP 20 soutěže Ideální banka 2013 - dnes práce na 11. místě!

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

12598287616

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

300


ČÍSLO TÝDNE - 300 právě tolik miliard korun odeslaly tuzemské společnosti svým zahraničním vlastníkům ve formě dividend. Většina zisku těchto firem tak skončila v zahraničí.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,3060
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4400
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8760
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5935
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0060
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4250
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0918
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více