Trend v SME:
Počet úvěrů mikropodnikům vzrostl v ČSOB více než dvojnásobně


14. 11. 2011  10:32     Pavla Hávová     komentáře (0)

Řada firem přiznává, že v poslední době pociťují dopady ekonomického propadu. Financování z vlastních zdrojů je pro ně stále obtížnější a potřeba úvěru tak podle odhadů může růst i u firem, které dříve půjčky nevyužívaly. Důkazem toho je i skutečnost, že počet poskytnutých úvěrů ČSOB mikropodnikům* za leden až září 2011 vzrostl oproti stejnému období v loňském roce o 132 %. Objem nově poskytnutých úvěrů se meziročně nezměnil a činil 1 mld. Kč.





„Mikropodniky se v poslední době chovají z hlediska využití vlastních zdrojů financí do rozvoje své firmy obezřetněji než dříve,“ říká Roman Kracík, ředitel útvaru Řízení pobočkové sítě SME ČSOB. „Počet firem, které si u nás půjčují, se výrazně zvětšil, ale podnikatelé si půjčují menší částky. Chovají se zodpovědně,“ doplňuje Roman Kracík.

 .

Právě úvěr může pro podniky znamenat způsob, jak překlenout období dočasného propadu nebo přechod na novou obchodní strategii. „Banka je v takový okamžik připravena poskytnout nejen produktovou nabídku, ale především odborné poradenství,“ uzavírá Roman Kracík. Podle nedávného průzkumu ČSOB je se stávajícími službami banky spokojeno 75 % klientů.  

 .

Navíc ČSOB do konce listopadu přináší podnikatelům speciální akční nabídku v podobě 100% slevy z poplatku za poskytnutí ČSOB Malého úvěru pro podnikatele a ročního osvobození od poplatku za vedení úvěrového účtu pro Povolené přečerpání či Kreditní kartu pro podnikatele. Chce jim tak pomoci především s realizací jejich nových plánů a obnovou výroby. 

 .

* definice mikropodniku v ČSOB: právnická osoba (s.r.o., a.s., k.s., v.o.s., apod.) s ročním obratem do 40 milionů korun



Trend v SME: Počet úvěrů mikropodnikům vzrostl v ČSOB více než dvojnásobně

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16502592432

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,1550
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4670
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8270
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3610
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,6875
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4000
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0552
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více