Tržiště Bondster propojuje investory s poskytovateli úvěrů


21. 06. 2017  07:47          komentáře (1)

Investiční tržiště Bondster přináší do ČR další možnost investování. Propojuje investory z řad veřejnosti s poskytovateli úvěrů. Vedení společnosti očekává, že Bondster do konce roku 2017 získá přes 7000 investorů, kteří v tuzemsku investují přes čtvrt miliardy korun do zajištěných pohledávek firem. Bondster o tom dnes informoval ČTK.

Tržiště Bondster propojuje investory s poskytovateli úvěrů




Bondster je podle provozního ředitele firmy Filipa Čermáka první peer-to-business (P2B) platformou v ČR. Podobně fungující portály působí v USA či západní Evropě, kde se staly možností, jak zhodnotit volné finance. Prostřednictvím platformy Bondster si investor kupuje část pohledávky, kterou může být třeba hypoteční či spotřebitelský úvěr. Ty předtím poskytla firmě či živnostníkovi úvěrová společnost, v tomto případě Acema Credit Czech. Správu pohledávky vykonává pro investora Bondster, takže investor se o nic nemusí starat a čeká na výnos. Investovat může každý, a to od 100 korun. Horní hranicí investice je 50.000 ko run.

V případě investičního tržiště Bondster mají podle Čermáka investoři jistotu, že investují do úvěrů s jasnou historií splácení, které nabízí prověřený poskytovatel. Tím je právě společnost Acema Credit Czech, která je poskytovatelem zajištěných úvěrů na českém trhu. Investor si může vybrat z různých typů půjček, například hypoték, leasingu či spotřebitelských úvěrů. Portál nabízí především zajištěné půjčky, za něž dlužník ručí nemovitým nebo movitým majetkem.

"Při dodržení všech regulatorních požadavků na trh s investicemi a na ochranu spotřebitele může být tržiště Bondster zajímavým rozšířením palety možností, jakými čeští investoři zhodnocují volné peníze, míní analytik České spořitelny Michal Skořepa. Půjčky budou převážně zajištěné, takže podle něj půjde o relativně bezpečné zhodnocení. Peníze vložené do Bondsteru ale budou investicemi, takže zájemci nemají podléhat dojmu, že jde o vklady podobně těm bankovním, připomněl.

Analytik Cyrrusu Lukáš Kovanda ČTK řekl, že trendem doby je rozmach nebankovního financování a zároveň rozvoj takzvaného fintechu, tedy řešení na online bázi uplatňovaná ve finančním zprostředkování či bankovnictví. Analytik společnosti Chytrý Honza František Bostl naopak soudí, že trh alternativních bankovních či investičních služeb je již přesycený. "Plány na získání 7000 klientů do konce roku jsou víc než optimistické," podotkl.

Portál provozuje Bondster Marketplace. Za touto firmou stojí společnost CEP Invest Private Equity, tedy servisní organizace, která patří do portfolia společnosti Acema Credit Czech. Ta na trhu působí od roku 2000 a je jedním z největších poskytovatelů zajištěných úvěrů na českém trhu.



Tržiště Bondster propojuje investory s poskytovateli úvěrů

Bezplatná půjčka, která odpovídá vašemu rozpočtu.
Ahoj, Zde je nabídka úvěru pro vás? Jsme legitimní a garantujeme družstevní záložny a poskytují ...
Diskutovat (1)