U klientů čím dál více bodují české banky…


18. 06. 2012  12:29     ar     komentáře (2)

Jubilejní ročník Zlaté koruny, respektive jeho letošní výsledky ukázaly několik zajímavých věcí. O jedné z nich, a sice úspěchu malých bank a bankovních nováčků, jsme již psali. Druhým faktorem, který stojí za povšimnutí, jsou bezpochyby vavříny českých bank.





Na tuzemském trhu jsou české banky v absolutním nepoměru vůči těm se zahraničním kapitálem. V prostředí několika desítek subjektů jsou v podstatě jen dvě. Domy velké čtyřky, tedy ČS, ČSOB, KB, UCB, těží ze zkušeností zahraničních vlastníků a zahraničního kapitálu (i když v současnosti spíš zahraniční vlastníci těží ze ziskovosti českých bank), a zahraniční subjekty nalezneme ve vlastnické struktuře dalších velkých a důležitých bankovních domů jako GE Money Bank, Raiffeisenbank, Citibank, ale i u „bezpoplatkové“ mBank, nebo nováčků ZUNO a Equa. Zkrátka téměř všude, kam se podíváte…

.

HRAJTE O IPAD 2!

.

O to více je zajímavé, jak úspěšně si vedou domácí banky, tedy ony banky s českým kapitálem. Fio banka i bankovní nováček Air Bank zažily úspěšné vyhlášení letošních výsledků. Fio banka získala hlavní cenu podnikatelů za svůj Podnikatelský účet bez poplatků, a zlatou korunu obdržela i v kategorii retailových bankovních účtů (Osobní účet bez poplatků). Rekapitulace: dva klíčové segmenty (fyzické osoby, podnikatelé a malé střední firmy) v kategorii klíčového bankovního produktu (běžný účet), a dvě zlaté pro Fio. Úspěch podtrhl ještě primát Fio e-brokeru v kategorii obchodování s cennými papíry. Druhá česká banka, Air Bank, přidala navzdory své krátké existenci na trhu stříbrnou korunu v kategorii bankovních účtů, což bylo i pro mnohé zaměstnance banky nečekané, ale o to příjemnější příjemné překvapení.

.

Tento trend, potvrzují i výsledky ankety OVB Vstřícná banka, kterou dlouhodobě spoluorganizuje náš portál. V roce 2011 se nevstřícnější bankou stala právě Fio banka se ziskem nejlepšího hodnocení (71,49 %) před druhou UniCredit Bank a třetí GE Money Bank. V první čtvrtletí 2012 se nejvstřícnější bankou stala opět Fio (76,36 %), kterou pronásleduje druhý český zástupce – Air Bank (70,49 %), třetí je mBank.

.

OHODNOŤTE VSTŘÍCNOST SVÉ BANKY!

.

V historii se několikrát ukázalo, že racionální spotřebitelé si nenechají vnutit nakupování domácích výrobků a služeb, pokud tyto nejsou dostatečně kvalitní. A je to i logické. Proč cpát vlastní peníze do něčeho, co mi nepřináší nejlepší možné uspokojení, když mám na výběr z celé řady dalších od konkurence? Úspěchy českých bankovních domů tak ukazují, že čeští vlastníci dokážou konkurovat zahraničním subjektům s mnohem delšími zkušenostmi z tržního prostředí a že čeští klienti umí tuto kvalitu ocenit. To je příjemné a motivující zjištění…



U klientů čím dál více bodují české banky…

Re: Jen jedna banka je česká.
Ale hloupost, majitelem (na konci toho řetězce) je fyzická osoba P. Kellner. To, že je PPF registrov...
Jen jedna banka je česká.
Nevím, co tu píšete za nesmysly. Air Bank je nizozemská banka! Jediná echt česká je FIO! ...
Diskutovat (2)