Účastnické fondy v doplňkovém penzijním spoření dosáhly zajímavého zhodnocení


10. 06. 2015  13:07          komentáře (0)

Po více než dvou letech od vzniku nového doplňkového penzijního spoření začínají mít jednotlivé účastnické fondy zajímavé zhodnocení, daří se zejména dynamičtějším strategiím. Klientům, kteří mají delší časový horizont spoření, přináší možnost volby dynamičtější investiční strategie příležitost lepšího zhodnocení finančních prostředků.

Účastnické fondy v doplňkovém penzijním spoření dosáhly  zajímavého zhodnocení




Jednou z největších výhod doplňkového penzijního spoření je možnost výběru investiční strategie. Oproti původnímu penzijnímu připojištění, které klientům nabízelo pouze jednu investiční strategii (pozn. dnes Transformovaný fond), má klient možnost volby z více investičních strategií, které představují jednotlivé účastnické fondy. 

„Dlouhodobě je investice do dynamických fondů s příspěvkem státu a daňovým zvýhodněním nejvýhodnějším řešením k zajištění budoucnosti. Potvrzují to naše dynamické fondy s velkým podílem akciové složky. Od počátku fungování až do května 2015 dosáhly účastnické fondy vysokého zhodnocení, a to ČSOB dynamický fond 15,88 %* a ČSOB vyvážený fond 9,58 %*. Tento výsledek je nejlepším mezi obdobnými fondy velkých penzijních společností,“ uvedl Roman Fink, finanční ředitel ČSOB Penzijní společnosti, dočasně pověřený jejím vedením. 

Penzijní připojištění a doplňkové penzijní spoření jsou jedinými spořicími produkty na trhu, kde klient může získat státem poskytované výhody až 4 560 Kč ročně. Kromě státních příspěvků a zhodnocení prostředků mohou účastníci čerpat i daňové úlevy a velká část z nich také příspěvky od zaměstnavatele. 

*Výnosy dosažené v minulosti nejsou spolehlivým ukazatelem výnosů budoucích. Bližší informace o penzijním spoření a rizicích s ním spojených naleznete ve statutech fondů na www.csob-penze.cz



Účastnické fondy v doplňkovém penzijním spoření dosáhly zajímavého zhodnocení

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15236302192

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2110
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7010
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8040
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5065
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,9570
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,3900
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0661
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více